Egy férfi az égési sérülései miatt beperelte az Old Spice-t

Forrás: Getty Images/iStockphoto/vitezslav.halamka@seznam.cz/Vitezslav.Halamka@Seznam.Cz -
spray égési sérülés bíróság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Többen is súlyos, felhólyagosodott sérülésekről számoltak be az Old Spice-t Facebook-oldalán, miután használták a termékeiket. Az ügyet a bíróságra vitték az Egyesült Államokban.

A virginiai Rodney Colley égési sérülései miatt beperelte az Old Spice forgalmazóját, a Procter & Gamble nevezetű céget, az ügyet az Ohio Megyei bíróságon tárgyalják.

Rodney állítása szerint soha, semmilyen problémát nem észlelt más dezodor használata után, ellenben az Old Spice-szal. Az esete elindította a lavinát, és

azóta folyamatosan érkeznek a reklamációk a márka Facebook-oldalára.

Forrás: Facebook / Alejandro Lucio

"Egyszer használtam a dezodort, de súlyos égési sérülésem lett mindkét hónaljamon. A képet egy hét kezelés után posztoltam, ezért nem néz ki annyira súlyosnak. Ugyanakkor az első pár nap gyötrelmes volt. Tíz nap után a kiütések még mindig ott vannak, pedig kezelem"
– posztolta egy felhasználó, aki szerint nyilvánvaló, hogy

a cég nem biztonságos terméket árul.

A kép illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/vitezslav.halamka@seznam.cz/Vitezslav.Halamka@Seznam.Cz

Egyébként rengeteg hasonló képet találhatunk az Instagramon is. Mindenesetre biztos, hogy az ohiói per végeredménye fontos lehet az egész világ számára, mivel Colley azt szeretné elérni, hogy a cég hívja vissza a dezodorait a polcokról.

Egyelőre hivatalos válasz még nem érkezett a cégtől.

A Procter & Gamble szóvivője a Buzzfeed Newsnak csupán annyit mondott, hogy igaz, hogy többen is bőrirritációt és kiütéseket tapasztaltak a termék használata után, de ők elenyésző százalékát teszik ki az össz vásárlók számának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.