Úgy tudni, a kislány az édesanyjával volt. A nő először azt hitte a gyilkosról, hogy segíteni akar a biciklijével épp elakadt gyereknek, de az húsbárdot rántott, és levágta a gyermek fejét.

Húsbárddal levágta egy négyéves kislány fejét egy férfi hétfőn a tajvani főváros, Tajpej egy forgalmas utcáján - adta hírül a helyi média értesülései alapján az MTI.

IllusztrációForrás: SCANPIX/Bengt Af Geijerstam

A kislány és az édesanyja délidőben érkeztek kerékpárjaikon egy metróállomáshoz Nejhu kerületben, ahol a gyerek nagyapjával volt találkozójuk. A nő utólag azt mondta, a közeledő férfiről azt gondolta, segíteni akar a biciklijével épp elakadt kicsinek.

A 33 éves gyanúsítottat a járókelők tettek ártalmatlanná és a rendőrök elfogták. Kiderült róla, hogy korábban pszichiátriai kezelés alatt állt. Azt állította, hogy kábítószert is fogyasztott, de az erre vonatkozó vizsgálat negatív eredményt hozott.

A tajvani közösségi média felbolydult a hír hallatán és voltak, akik a tettes azonnali kivégzését követelték.

A rendőrfőnök helyettese arról beszélt, hogy elszigetelt esetről van szó, a pontos körülményeket, és a gyanúsított indítékait igyekeznek kideríteni. Ettől függetlenül - ígérte - gyakoribbá teszik az utcai járőrözéseket.

!
Az elmúlt négy évben három hasonló eset történt kiskorúak sérelmére. Tavaly egy tajpeji elemi iskola mosdójába tört be egy idegen, aki elvágta egy 8 éves kislány nyakát. 2012-ben egy 10 éves kisfiúval végeztek hasonló módon egy Tajnan városi videojáték-központ mosdójában.