Szerelmi bánat miatt téríthették el az egyiptomi repülőt

Forrás: MTI/AP/Pétrosz Karadzsiasz -
eltérítés szerelmi bánat repülő Egyiptom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eltérítettek egy egyiptomi repülőgépet kedden. A gép Cipruson szállt le, a géprabló a személyzet és a külföldi utasok kivételével mindenkit elengedett. A háttérben személyes indíttatások állhatnak.

A saját állítása szerint robbanóövet viselő utas térítette el a repülőt, és azt kérte a pilótától, hogy Törökországba vagy Ciprusra vigye. Az akció hátterében szerelmi bánat állhat, ugyanis a férfi volt felesége Cipruson él, aki közben meg is érkezett a reptérre, hogy segítse a tárgyalást.

Forrás: MTI/AP/Pétrosz Karadzsiasz

A géprabló le is dobott egykori feleségének egy arab nyelvű levelet, de egyelőre nem tudni, hogy mi állt benne. A fedélzeten 55 „különböző nemzetiségű” ember volt. A géprabló közülük mindenkit szabadon engedett a kapitány és a másodpilóta, a személyzet egy női tagja, a biztonsági tiszt, valamint három utas kivételével. Hivatalosan a férfi egyelőre nem fogalmazott meg követeléseket, ám a Reuters a ciprusi állami televízióra hivatkozva azt jelentette, hogy a géprabló meg nem nevezett egyiptomi női rabok szabadon engedését követeli - olvasható a The Guardian élő tudósításában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.