Kóbór János meglepődött azon, hogy Szörényi Levente nem áll vele egy színpadra, bár azt is hozzátette, ennek részéről csak egy oka van.

Nem kímélte pályatársait egy nyilvános rendezvényen a Rockcsarnokban Szörényi Levente, aki egy beszélgetés keretében elmesélte, hogy a 2001-es Illés–Metro–Omega szuperkoncerten először és utoljára állt össze a három legendás beatzenekar. A zenész beszámolójából azonban kiderült, nem volt zökkenőmentes az együttműködés– írja a Bors

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

„Kóbor sok marhaságot tud összehordani, például azt, hogy ők azért nem lettek világhíresek, mert mi mentünk ki Angliába. A hajdani közös koncertünk szervezése is nehezen ment, végig az volt a halálfélelmük, hogy mi játszunk majd utoljára. Emberileg, szerencsétlenek, már akkor is rosszak voltak, egymást is marták" – mondta az előadáson Szörényi, akinek szavain az Omegát vezető Kóbor János igencsak meglepődött.

„Nem tudtam, hogy haragban vagyunk vagy voltunk. Igazi konkurenciái nem voltunk egymásnak, hiszen más elképzelésekkel álltunk színpadra. De, ahogy a külföldiek közül a Scorpions és a Deep Purple hatott ránk a legjobban, itthonról az Illés és a Locomotív GT. Mindig figyeltük, mit csinálnak, és ehhez képest próbáltuk belőni a saját utunkat. Így tulajdonképpen fel is néztem rájuk, az a koncert pedig a pályám legcsodálatosabb koncertje volt, nagy öröm, hogy akkor még mindhárom zenekar teljes eredeti létszámában a színpadon tudott lenni"- mondta Kóbor aki hozzátette olyan tényleg nem lesz többé, hogy egy színpadon állnának, ennek viszont csak egyetlen okát látja, hogy az Illésből sem a névadó Illés Lajos, sem Pásztory Zoltán nem él már.