Hihetetlen dolgot tett a MÁV egy autista kisfiúért

Forrás: Facebook -
autizmus Asperger-szindróma vonat MÁV
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy anyuka megható levelet tett közzé az egyik Facebook-csoportban, miszerint a MÁV dolgozói valami olyan dolgot tettek egy autizmussal élő kisfiú kedvéért, amit tényleg bearanyozza a napjait, és a miénket is! 

Az autizmus világnapja április 2-án volt, ennek kapcsán posztolta levelét egy anyuka, akinek 8 éves kisfia Asperger-szindrómás, ami az autizmus enyhébb formája. A kisfiú, sok más gyermekhez hasonlóan imádja a vonatokat, ezért is szerzett óriási örömöt neki édesanyja segítségével a MÁV.

Forrás: Facebook

Az édesanya levele

"Engedjétek meg, hogy ma, mint az autizmus világnapján egy kis személyes élménnyel hozakodjak elő! Kisfiam 8 éves, aspergeres, vonat- és fénysorompó mániás!:)

Ti tudjátok, az ilyen mánia mivel jár, nem is részletezném.

Mivel minden e téma körül mozog nála, sok százra bővült alkotásaiból csokorba szedtem párat és egy levél kíséretében elküldtem a MÁV-igazgatóságára.

A levélben ecseteltem nagyjából a vasút- és vonatok iránti imádatát és kértem, valamilyen módon kaphassunk bármilyen rozsdás, kiselejtezett vasúttal kapcsolatos kis ereklyét, ami nekik már nem kell, Zéténynek viszont nagy kincs lenne. Gondoltam rozsdás tárcsa, lámpa, tábla, talán akad....

Nem kellett sokat várni, reagáltak a levelemre és legnagyobb meglepetésemre, pár telefonon történt egyeztetés után megjelent 5 MÁV-dolgozó teljes harci díszben és

letelepítettek udvarunkban egy IGAZIIIII!!!!! fénysorompót, tolatólámpát, helységjelző táblát, telefonos irányítóközpontot...

Mindezeket letakarva kellett egy napig Zéti elől elrejteni, mert tegnap kivonult a MÁV igazgatóságának képviselete és ünnepélyesen átadták számára sok egyéb ajándékkal együtt!:)))

Ezúton is köszönet a MÁV-nak mert még most is hihetetlen számunkra, hogy

ilyen hatalmas boldogságot szereztek a kisfiamnak!

A sorompóból kiiktatták az áramot és elemesre átalakították, melyet saját kezűleg irányíthat!:))))

Van az udvarban egy kis házi készítésű állomásépülete, most ott reggelizik, ebédel, vacsorázik!:)))
Már csak sínpályás kis vonat-szerelvényt kell valahonnan keresni, hogy teljes legyen a dolog, és hasonló vonatimádó gyerekeket meg tudjunk invitálni egy kis vonatozásra!:))))

Vannak még csodák és önzetlen, segítőkész emberek! Köszönöm, köszönöm köszönöm!:))))"

Öngyilkosságba kergette 18 éves barátját a fiatal lányhttp://www.life.hu/news/20160404-ongyilkossagba-kergette-a-lany-a-18-eves-baratjat.htmlA fiú mentális problémákkal küzdött, de ahelyett, hogy kedvese segített volna, inkább megerősítette benne, hogy a halál a legjobb megoldás. Ráadásul még tanácsokat is adott neki az öngyilkossághoz. NewsOrigoSokkoló! A betege arcára élvezett egy doktorhttp://www.life.hu/news/20160404-betege-arcara-elvezett-egy-perverz-doktor.htmlAz egykor elismert orvos elbúcsúzhatott remek hírnevétől, miután kiderült, hogy elkábította az egyik betegét és az öntudatlan nő arcára élvezett. News--Az új Szívek szállodája-évadban megoldódik végre a Négy Szó Rejtélyehttp://www.life.hu/news/20160404-az-uj-szivek-szallodaja-evad-megoldja-a-buvos-negy-szo-rejtelyet.htmlEmlékeztek még a Szívek szállodája utolsó évadának négyszavas rejtélyére? A sorozat alkotója a bűvös négy szóval akart elbúcsúzni, végül nem tette. Eddig! News--Elhunyt Denise Robertson, a britek kedvenc nagynénijehttp://www.life.hu/news/20160401-legyozte-a-rak-denise-robertsont.htmlEgész Anglia siratja a kedvenc TV dokiját, Denise Robertsont, aki csütörtökön hunyt el hasnyálmirigyrák miatt. A britek Denise-t csak úgy becézték, hogy "agony aunt", azaz "aggódó nagynéni". NewsOrigoHolttestre bukkantak Miskolcon a Szinva-patakbanhttp://www.life.hu/news/20160331-holtestre-bukkantak-miskolcon-a-szinva-patakban.htmlHolttestet találtak csütörtökön Miskolc patakjában, a Szinvában, egyelőre csak annyit tudni, hogy az idős nő nem bűncselekmény áldozata lett. News--Göncz Árpádról neveznek el egy új városrészt Budapestenhttp://www.life.hu/news/20160331-goncz-arpadrol-neveznek-el-egy-uj-varosreszt-budapesten.htmlAz egykori köztársasági elnökről neveznek el egy új városrészt a XIII. kerületben - döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.