Egy anyuka megható levelet tett közzé az egyik Facebook-csoportban, miszerint a MÁV dolgozói valami olyan dolgot tettek egy autizmussal élő kisfiú kedvéért, amit tényleg bearanyozza a napjait, és a miénket is! 

Az autizmus világnapja április 2-án volt, ennek kapcsán posztolta levelét egy anyuka, akinek 8 éves kisfia Asperger-szindrómás, ami az autizmus enyhébb formája. A kisfiú, sok más gyermekhez hasonlóan imádja a vonatokat, ezért is szerzett óriási örömöt neki édesanyja segítségével a MÁV. 

Forrás: Facebook

Az édesanya levele

"Engedjétek meg, hogy ma, mint az autizmus világnapján egy kis személyes élménnyel hozakodjak elő! Kisfiam 8 éves, aspergeres, vonat- és fénysorompó mániás!:)

Ti tudjátok, az ilyen mánia mivel jár, nem is részletezném.

Mivel minden e téma körül mozog nála, sok százra bővült alkotásaiból csokorba szedtem párat és egy levél kíséretében elküldtem a MÁV-igazgatóságára.

A levélben ecseteltem nagyjából a vasút- és vonatok iránti imádatát és kértem, valamilyen módon kaphassunk bármilyen rozsdás, kiselejtezett vasúttal kapcsolatos kis ereklyét, ami nekik már nem kell, Zéténynek viszont nagy kincs lenne. Gondoltam rozsdás tárcsa, lámpa, tábla, talán akad....

Nem kellett sokat várni, reagáltak a levelemre és legnagyobb meglepetésemre, pár telefonon történt egyeztetés után megjelent 5 MÁV-dolgozó teljes harci díszben és

letelepítettek udvarunkban egy IGAZIIIII!!!!! fénysorompót, tolatólámpát, helységjelző táblát, telefonos irányítóközpontot...

Mindezeket letakarva kellett egy napig Zéti elől elrejteni, mert tegnap kivonult a MÁV igazgatóságának képviselete és ünnepélyesen átadták számára sok egyéb ajándékkal együtt!:)))

Ezúton is köszönet a MÁV-nak mert még most is hihetetlen számunkra, hogy

ilyen hatalmas boldogságot szereztek a kisfiamnak!

A sorompóból kiiktatták az áramot és elemesre átalakították, melyet saját kezűleg irányíthat!:))))

Van az udvarban egy kis házi készítésű állomásépülete, most ott reggelizik, ebédel, vacsorázik!:)))
Már csak sínpályás kis vonat-szerelvényt kell valahonnan keresni, hogy teljes legyen a dolog, és hasonló vonatimádó gyerekeket meg tudjunk invitálni egy kis vonatozásra!:))))

Vannak még csodák és önzetlen, segítőkész emberek! Köszönöm, köszönöm köszönöm!:))))"