Újabb magyar sportoló keveredett kokainbotrányba

Forrás: Siofokkc.hu -
kokain sportoló Orbán Annamária kézilabda botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 34 éves Orbán Annamária B-tesztje is pozitív lett, így március 3-án felfüggesztették. A hírek szerint a sportoló megsértette a Magyar Kézilabda-szövetség doppingszabályzatát.

A Siófok KC korábbi válogatott kézilabdázójának a szervezetébe a Bors információi szerint egy buliban került kokain, melyet a teszt rögtön ki is mutatott. "Soha nem doppingoltam, s mivel a gyermekemről gondoskodnom kell, a jövőben sem tennék ilyet" - nyilatkozta az ügy kirobbanásakor Orbán - írja a Blikk.

Orbán Annamária, kézilabda, Siófok Forrás: Siofokkc.hu

Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője a lap megkeresésére megerősítette, hogy az elvégzett második teszt is pozitív lett, így dopping-fegyelmivizsgálat indul a sportoló ellen.

Kokaint fogyasztott a korábbi világbajnok kajakos, Kucsera Gábor

A vétséget a versenyző nem tagadta, a rá kiszabott szankciók pedig pályafutásának végét jelentették. Kucsera Gábor 2015 július 18-án, a szolnoki második válogató megnyerését követően adott mintát. A Magyar Antidopping Csoport (MACS) a szövetség megrendelésére levett vizeletmintából mutatta ki a tiltott szert, így hamar el is tiltották a versenyzéstől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.