Kiss Lászlóék állítólag pénzt ajánlottak az áldozatnak hallgatásáért cserébe

Forrás: MTI/Soós Lajos -
Kiss László lefizetés úszószövetség nemi erőszak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az úszókapitány és két társa 100 forinttal próbálták meg elhallgattatni a megbecstelenített lányt, ám az nem fogadta el a pénzt.

Kiss László csütörtök délután jelentette be lemondását, annak ellenére, hogy nem tartja magát bűnösnek. A magyar közvélemény felháborodása azonban nem hagyott neki más választást, hiába állt ki mellette a Magyar Úszószövetség és az edzőbizottság több tagja is.

Forrás: MTI/Soós Lajos

Az ügy nyilvánosságra kerülése óta egyre több részlet is kiderül a tettről. A Bors azt állítja, hogy a 300 oldalas periratból megtudták, az áldozat július 4-én szenvedte el az erőszakot, feljelentést pedig 3 nappal később tett. Állítólag Kiss fölvetette társainak, V. Lajosnak és L. Lászlónak, hogy adjanak a lánynak 100 forintot, és akkor talán nem fordul majd a hatóságokhoz. Végül ebből nem lett semmi, mert az összeget a nő kevesellte. Így aztán V. fölvetésére mindannyian tagadtak.

Öt közismert magyar erőszakoló, aki megúszta

Vannak hivatások, amelyek dolgozóit a közvélemény ösztönösen felruház bizonyos pozitív tulajdonságokkal: azt várnánk el, hogy egy tanárként, orvosként, esetleg vallási vezetőként dolgozó személy az átlagnál több szociális érzékenységgel és empátiával bír, hogy ezekre az emberekre felnézhetünk, és példaképként állíthatjuk őket gyerekeink elé. Tévedés ne essék, jó esetben ez így is van, mégis: az utóbbi időben egyre több olyan történet lát napvilágot, amikor egy felelősségteljes pozícióban dolgozó ember brutális módon élt vissza hatalmával. Íme a legsokkolóbbak!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.