Sok halottja van az ecuadori földrengésnek

Forrás: Flicher/Florent Figon -
földrengés Ecuador halott áldozat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legkevesebb huszonnyolc halottja van a szombati ecuadori földrengésnek az elsődleges információk szerint - közölte a latin-amerikai ország alelnöke, Jorge Glas.

Az ecuadori geofizikai intézet szerint a földrengés jelentős károkat okozott az epicentrumhoz közeli területeken, de tőle távolabbi helyszíneken is, például Guayaquil városában. Az intézet részletekkel nem szolgált, de a közösségi médiában fényképek jelentek meg egy összedőlt guayaquili hídról, Manta város repülőterén egy összeroskadt toronyról, illetve bevásárlóközpontok megrepedt falairól.

Ecuador Forrás: Flicher/Florent Figon

A nagy erejű, az amerikai földtani intézet szerint 7,8-as erősségű földrengés helyi idő szerint szombat este rázta meg Ecuador partjait, viszonylag sekély, 19 kilométeres mélységben, mindössze 14 kilométerre északnyugatra Pedernales várósától. A rengést érezni lehetett az epicentrumtól több mint 170 kilométerre fekvő fővárosban, Quitóban is. Szökőárriadót rendeltek el Ecuadorban és Peruban is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.