Duettel búcsúzott Freddie, de máris készül az Eurovíziós Dalfesztiválra

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
Freddie Eurovíziós Dalfesztivál Stockholm
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Dal 2016 dalválasztó show döntőjét Freddie, azaz Fehérvári Gábor Alfréd nyerte meg Pioneer című dalával, így a közönség szavazatainak alapján így ő képviseli Magyarországot a 61. Eurovíziós Dalfesztiválon a svéd fővárosban, Stockholmban. 

Freddie május 10-én az első elődöntőben, negyedik előadóként lép színpadra. Az Eurovíziós Dalfesztivál első próbáját május másodikán tartják Stockholmban, így Freddie

eurovíziós kalandja már május elsején elkezdődik.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Alig várom, hogy a hatalmas színpadon először elpróbáljuk a dalt, és lássam, hogyan fog kinézni a produkciónk. Biztosan sok minden ott fog eldőlni, de ez így van jól, jó lesz két hétig egyetlen dologra koncentrálni. Az eurovíziós szerepléstől azt várom, hogy itthon elégedettek legyenek a teljesítményemmel és úgy érezzék az emberek, hogy jó döntés volt engem választaniuk” – mondta Freddie.

Forrás: MTVA

Elővízió

"Az Elővízió célja, hogy bemutassa az Eurovíziós Dalfesztivál kulisszatitkait és közelebb hozza Freddie stockholmi felkészülését a nézőkhöz, akik általában csak a három nagyszabású showműsort látják az Dalfesztiválból. Az Elővízión keresztül bevisszük őket a színfalak mögé és láthatják, hogyan készülnek a versenyzők a próbákra. Bepillantást engedünk a backstage hangulatába, megmutatjuk, hogy milyen technikai háttérrel várják a szervezők az előadókat és sok érdekességet is bemutatunk az eurovíziós lázban égő svéd fővárosról” – mondta Medvegy Anikó, A Dal és az Elővízió főszerkesztője.

Az MTVA és Freddie múlt héten meghirdette az „Énekelj duettet Freddie-vel” játékot, ahol a pályázóknak a Pioneer refrénjét kellett elénekelnie és beküldenie videón. A győztes Oroszi Fannit Freddie választotta ki, így ő énekelhette el közösen a Pioneer-t április 28-án a KIOSK étteremben tartott sajtóeseményen, melyen Freddie elbúcsúzott rajongóitól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.