Egy orosz hacker több mint 270 millió bejelentkezési adatot árult fórumon keresztül, csupán egy dollárért. Egy biztonsági cég megszerezte az adatokat, kiderült, hogy javarészt orosz gmailes, és mail.ru-s email-fiókokról szó.

Több, mint 272 milliónyi felhasználói név került ki a nyilvánosságra, a hozzá tartozó jelszavakkal a Gmail, Yahoo, Hotmail és a Mail.ru szolgáltatásoktól - tájékoztat a Reuters.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

Ez az egyik legnagyobb adatlopás azóta, hogy két éve amerikai bankoktól és kereskedőktől loptak hasonló mennyiségű adatot. 

A lopott információk nyomára egy hacker fórumon talált rá a Hold Security biztonsági cég. Egy dicsekvő hacker itt kínálta fel eladásra az adatokat, ráadásul meglepően kevés pénzért:

mindössze egy dollárért.A cég alapelvei miatt nem fizetett az adatokért, inkább a hacker másik kérését teljesítette - írtak róla pár jó szót hacker fórumokon.

Íme, a feltört Gmail-fiókok listája – Ellenőrizd, hogy a tied nincs-e közöttük
Mint arról már mi is beszámoltunk, nemrég kiszivárgott több mint 15 ezer magyar gmailes címe, és jelszava. Egy észt fájlmegosztó portálon tették közzé szöveges formátumban a listát. A teljes cikket itt elolvashatod!