Újabb lehetséges Prince-örökös bukkant fel

Forrás: MTI/Mohai Balázs -
Prince örökös énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az április 21-én meghalt Prince jelentős vagyona újabb lehetséges örökösének kilétét tárta fel Michael Padden minnesotai ügyvéd, aki közölte, hogy az énekes elhunyt féltestvérének unokájáról van szó.

Az ügyvéd által a bírósághoz benyújtott dokumentumok szerint a 2011-ben elhunyt Duane Nelsonnak, Prince féltestvérének volt egy fia, akinek lánya született egy házasságon kívüli kapcsolatából. Az iratok szerint Nelson fia meghalt, ám a gyermek életben van. Az ügyvéd megpróbálta felvenni a kapcsolatot a gyermek anyjával, sikertelenül, ezért kérte, hogy nevezzenek ki gyámot a kiskorú gyermek érdekeinek védelmében.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Prince nem hagyott hátra végrendeletet. Vagyonának pontos értéke egyelőre nem ismert, csupán a zenei díjakból származó bevételeit több mint 500 millió dollárra becsülik. Végrendelet hiányában az énekes hat testvére és féltestvére az örökös a bírósági dokumentumok szerint. Élete során Prince 39 albumot adott ki és több mint 100 millió lemezt adott el. Az énekes tucatnyi minneapolisi ingatlana a nyilvánosan hozzáférhető dokumentumok szerint 27 millió dollárt ér. A héten egy coloradói börtönben raboskodó férfi ügyvédje bejelentette, hogy apasági keresetet nyújtott be egy minnesotai bírósághoz annak megállapítására, hogy ő Prince gyermeke.

A Kansas Cityből származó Calvin Q. Williams anyja, Marsha Henson közölte, hogy 1976 júliusában volt szexuális kapcsolata Prince-szel, és a következő év áprilisában született meg fia.
A minnesotai törvények szerint az örökösödésben a gyermek az elő számú kedvezményezett, ami azt jelentené, hogy Prince testvérei és féltestvérei háttérbe szorulnának, ha a bíróság bebizonyítja, hogy Williams az énekes gyermeke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.