Se áram, se antibiotikum, se ágy: Pusztító válság a kórházban

Forrás: Thinkstock -
válság Venezuela olajár kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy nap hét kisbaba is meghalt a venezuelai kórházban, ahol a vérző betegek szétszórva a padlón fekszenek. Az orvosok pedig eszközök nélkül próbálnak műteni.

Venezuelában pusztít a válság. Az olajár zuhanása óta az országban hatalmas infláció alakult ki, az alapvető élelmiszereket is nehéz beszerezni. A kórházakban pedig döbbenetes állapotok uralkodnak.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Kritikus állapotban vannak az egészségügyi intézmények is. Küzdenek a betegek életben maradásáért az orvosok, de semmilyen eszközük nincs, amivel jobbíthatnák a bent fekvők állapotát. Az alapvető feltételek sincsenek meg.

Nincs áram, szappan, ágy, antibiotikum, vagy éppen kesztyű.

A Luis Razetti Kórház úgy néz ki, mintha egy háborús övezetben volna. A szerencsésebbek befekhetnek egy törött ágyban, de többen csak véresen fekszenek a padlón.

A gyerekek dobozokban alszanak a folyosón víz, élelem és gyógyszerek nélkül.

A The New York Times jelentése szerint egy nap hét csecsemő is meghalt, mivel áram nélkül a lélegeztetők sem működnek. Volt olyan felnőtt, aki azért halt meg, mert a vérbank zárva tartott az elrendelt munkaszüneti nap miatt, hogy csökkentsék a villamos energia felhasználását.

Elhunyt a Grammy-díjas énekes, Guy Clarkhttp://www.life.hu/news/20160518-elhunyt-a-grammy-dijas-enekes-guy-clark.htmlA texasi származású énekes-dalszerző 74 éves korában halt meg otthonában. A halál okáról egyelőre nem adtak tájékoztatást. News--Ételekkel teli hűtő mellett halt éhen a gyöngyösi kislányhttp://www.life.hu/news/20160518-etelekkel-teli-huto-mellett-halt-ehen-a-gyongyosi-kislany.htmlA másfél éves Gyöngyösön élő kislány mindössze 3-3,5 kilót nyomott, mikor a mentők csütörtökön kiérkeztek a lakásba a holttestéhez. Az otthon állítólag teljesen rendezett volt, a hűtő pedig roskadásig tele. NewsThinkstockErőss Zsolt édesanyja: "Szándékosan hagyták meghalni a fiamat"http://www.life.hu/news/20160518-eross-zsolt-edesanyja-allitja-zandekosan-hagytak-meghalni-a-fiat.htmlHárom évvel a fia elvesztése után sem szűnik a gyász Edit lelkében. A mai napig úgy érzi, megmenthették volna. NewsOrigo43 éves hidegrekord dőlt meghttp://www.life.hu/news/20160517-megdolt-a-hidegrekord-minusz-1-2-fokot-mertek-kedd-hajnalban.htmlKedd hajnalban megdőlt az országos hidegrekord: a nógrád megyei Zabaron -1,2 fokos hideget mért az Országos Meteorológiai Szolgálat. NewsOrigoKét utasszállító is vészhelyzetbe került Franciaország feletthttp://www.life.hu/news/20160517-ket-utasszallito-is-veszhelyzetbe-kerult-franciaorszag-felett.htmlKét utas is rosszul lett, ám az igazán meglepő, hogy egy időben, de két különböző repülőn. A Ryanair és a Germanwings gépe is Bordeaux-ban landolt. NewsThinkstockKis híján megfulladt a pályán a 13 éves focista http://www.life.hu/news/20160517-majdnem-meghalt-a-palyan-a-13-eves-focista.htmlAz edző és a bíró lélekjelenléte, továbbá a sárga lap mentette meg a gyömrői focista életét. A 13 éves fiú egy ütközés miatt összecsuklott és elvesztette az eszméletét. Mint kiderült, lenyelte a nyelvét. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.