Forradalmi ötletével lett világhírű egy csongrádi diáklány

Forrás: M1 -
vásárlás Szegedi Tudományegyetem alkalmazás mobil verseny
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bevásárlós mobilalkalmazással nyerte el Bálint Karola, a Szegedi Tudományegyetem elsőéves hallgatója az Oracle Academy díját az Intel világversenyén - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint az SZTE Természettudományi és Informatikai Karának hallgatója az Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF) innovációs versenyen 5 ezer dolláros, körülbelül 1,4 millió forintos pénzjutalomban részesült.

Forrás: M1

A ShopMap alkalmazás a bevásárlást könnyíti meg: elkészíthetjük és folyamatosan szerkeszthetjük benne a bevásárlólistánkat. Az innovatív fejlesztés az interneten keresztül lekéri a bolt adatait, ezeket összeveti a listán található termékekkel. Megnézi, hogy az egyes árucikkek hol találhatóak a boltban, majd ez alapján kiszámolja az optimális útvonalat, megjelenítve az egyes termékek helyét. Az okosapplikáció segítségével olyan termékek helyét is könnyedén megtalálhatjuk, amelyek nem szerepeltek a listán.

Forrás: Dreamstime

A versenyre idén több mint 1700, 21 év alatti fiatalt hívtak meg, 77 országból. A kétlépcsős megméretetés első fordulójában a versenyzőktől a nemzetközi zsűri angol nyelvű nevezési anyagokat kért. Ezt követően a kiállítással egybekötött döntőn több mint ezer tudós személyes interjúk után alakította ki a végleges sorrendet.

Michael Schumacherről beszélt egykori főnöke: "Örülök, hogy újra reagál"http://www.life.hu/news/20160519-michael-schumacher-balesetet-szenvedett-forma-1-es-pilotanak-az-ereje-segit-majd-a-gyogyulasban.htmlLuca di Montezemolo, a Ferrari exelnöke szerint a súlyos síbalesetet szenvedett Forma-1-es pilótának a hihetetlen ereje fog segíteni a felépülésben. News--Frász! Oposszum bukkant elő egy nő vécéjébőlhttp://www.life.hu/news/20160519-ket-oposszum-is-elobukkant-a-san-diegoban-elo-no-vecejebol.htmlA kisállatok hihetetlenül aranyosak, de nem valószínű, hogy bárki is örülne, ha éppen ilyen körülmények között találna rá egyre. NewsOrigoSe áram, se antibiotikum, se ágy: Pusztító válság a kórházbanhttp://www.life.hu/news/20160518-venezuelaban-az-olajar-zuhanasa-miatt-pusztit-a-valsag-a-korhazakban-nincs-aram-antibiotikum.htmlEgy nap hét kisbaba is meghalt a venezuelai kórházban, ahol a vérző betegek szétszórva a padlón fekszenek. Az orvosok pedig eszközök nélkül próbálnak műteni. NewsThinkstockFél London keresi azt az idős házaspárt, akik egy menő techno buliban pörögtek a hétvégénhttp://www.life.hu/news/20160518-fel-london-keresi-azt-az-idos-hazaspart-akik-egy-meno-technobuliban-porogtek-a-hetvegen.htmlIgazán nagy sajtóvisszhangot váltott ki egy 70 év fölötti házaspár hétvégi kiruccanása: a páros felkereste London legmenőbb klubját, tequilázgattak és elektronikus zenére lassúztak. NewsOrigoElhunyt a Grammy-díjas énekes, Guy Clarkhttp://www.life.hu/news/20160518-elhunyt-a-grammy-dijas-enekes-guy-clark.htmlA texasi származású énekes-dalszerző 74 éves korában halt meg otthonában. A halál okáról egyelőre nem adtak tájékoztatást. News--Két utasszállító is vészhelyzetbe került Franciaország feletthttp://www.life.hu/news/20160517-ket-utasszallito-is-veszhelyzetbe-kerult-franciaorszag-felett.htmlKét utas is rosszul lett, ám az igazán meglepő, hogy egy időben, de két különböző repülőn. A Ryanair és a Germanwings gépe is Bordeaux-ban landolt. NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.