Tom Cruise majdnem belehalt nagyratörő tervébe

Forrás: AFP/Ben Stansall -
halál NASA terv Tom Cruise űrhajós
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színész kis híján feljutott 2003-ban a Columbia űrsiklóra, aminek küldetése katasztrófával ért véget. Visszaérkezés közben felrobbant. Ha sikerült volna Tom Crusie terve, ma már nem élne.

A színésztől egyáltalán nem állnak távol a kalandok a való életben sem, ezért szeretett volna űrhajós lenni. Titokban vett részt a NASA kiképzésén és azt tervezte, hogy csatlakozik Columbia űrrepülő legénységéhez.

Forrás: AFP/Ben Stansall

A színésznek azért volt lehetősége a kiképzésre, mert ő adta volna a hangját az űrállomásról készült 3D-s filmhez, valamint annak honlapjához, ezért cserébe repülhetett volna az űrhajóval. “

Tom űrhajós szeretett volna lenni, akkor képzett pilóta volt már. Nagyon lelkes volt a film készítése közben, és csak annyit kért, hogy ő is rajta lehessen az egyik űrsiklón”

- árulta el Toni Myers, a film rendezője.

Forrás: Picture-Alliance/AFP/Dennis Van Tine/Geisler-Fotopres

Tom Cruise meg is kezdte a felkészülést. Sárral töltött tartályban tanulta például azt, hogyan kell majd az űrruhában mozogni. Azt tervezték, hogy a Columbiával repül majd, ám valamiért nem szállhatott fel a fedélzetre. Ennek köszönheti az életét. Visszatéréskor ugyanis az űrsikló felrobbant, és a legénység mind a hét tagja meghalt - írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.