A színésznek élete nagyon kiszolgáltatott, hiszen aligha lehet előre tervezni. Dobó Katánál a tavalyi év jelentette az egyik legnehezebb időszakot.

Szabadúszó színészként még nehezebb az ember dolga, bizony ezt Dobó Kata is megtapasztalta az elmúlt évben. Nem volt sok felkérése, ami nagyon megviselte a színésznőt.

Fotó: Polyák Attila - Origo

“Tavaly például nem volt ennyi munkám, volt egy komoly szakmai mélypontom, ami nagyon fejbe kólintott. Rá kellett jönnöm, hogy bizony előfordulhat olyan időszak, amikor nem csörög a telefon hetekig, hónapokig. Ebből is tanul és tapasztal az ember, nincs ezzel gond, de mégis szívszorító érzés, hisz elsőként az merül fel, hogy valamit mégsem csinálok elég jól” - mondta az Origónak a színésznő, akinek szerencsére ebben az évben nincs ilyen problémája, és többnyire elégedett az életével, de azért ott van benne a félsz.  Huzamosabb elégedettségérzés nincs bennem, mert mindig ott lebeg az ember feje fölött a bárd. Oké, most a nyaram kipipálva, de utána mi lesz?” - vallotta be Kata, aki szerint ma nagyon nehéz világot élünk, mert az emberek nem valós értékekre alapozzák az önértékelésüket. Rettenetesen sok felfuvalkodott ember van, akik elhiszik magukról, hogy ők az atyaúristenek, és ezt el is hitetik másokkal.Ez nagyon veszélyes, a gyerekeinkre nézve is” – véli a színésznő.