Schobert Norbi 201 milliós pert nyert - Így nyilatkozott az ügyvédje

Schobert Norbi per
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fitneszguru elleni DJ Hamvai PG Péter indított polgári pert. Azt állította Schobert Róbert és Rubint Réka nem fizette meg nekik az általa és felesége által készített DVD-ken használt zenék utáni jogdíjat.

"Soha nem kaptam pénzt sem Rubint Rékától, sem Schobert Norberttől a háttérben hallható mix elkészítéséért. Igaz, nem is kértem, hiszen másról szólt a baráti megállapodásunk. Azonban a mixeken túl több saját dalom is szerepelt a DVD-ken, amelyek után, azt gondoltam, kapok jogdíjat, de tévedtem" - nyilatkozta korábban a DJ.

Fotó: Szabó Gábor/Origo


Ám Schobert ügyvédje, dr. Magyari Brigitta a Blikknek arról beszélt, az állítás alapvetően inkább a médiá­nak szólt, semmint a bíróságnak, a két férfi ugyanis végül érdemben nem lépett jogi útra. Hozzátette, a Schobert házaspár a szerzői jogvédő iroda, az Artisjus felé mindent kifizetett.

"Hamvai és társa benyúj­­tott ugyan egy papírt, hogy az azon lévő bírósági pecsétet meg ­lehessen mutatni a sajtótájékoztatón, de aztán amikor be kellett nyújtani a keresetet, és be kellett fizetni az illetéket, amely a törvény szerint a követelés hat százaléka, nem léptek, arra már nem került sor. Mivel azonban Hamvai PG és Papp Róbert nem fizette be az illetéket - ami az ő esetükben a hat százalék alapján 12 millió forint lenne, ám a törvény szerint az összeg nem haladhatja meg a 1,5 millió forintot -, hogy elindulhasson a per, a bíróság idézés kibocsátása nélkül elutasította keresetüket.Ez már egy jogerős ítélet a bíróság részéről, ami azt jelenti, hogy mivel nem volt jogalapja a pernek, Schobert meg­nyerte azt. Nem jogerős azonban a másik perben az ítélet. A Schobert Norbert által kezdeményezett kártérítési perben, ahol ügyfelem 500 millió forintot követel Hamvai PG-n hitelrontás miatt, egyelőre csak első fokon született nem jogerős döntés" - tette hozzá az ügyvédnő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.