Klassz idő van, de érhetnek meglepetések

Forrás: Thinkstock -
május időjárás zápor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eső, zápor, zivatar zavarhatja meg a hétvégi strandolást vagy kirándulást. 

Szombaton a többórás napsütést gomoly- és fátyolfelhőzet zavarja majd. Több felhő és helyenként kialakuló zápor, zivatar az északkeleti országrészben, illetve a Dunántúlon várható. A többnyire mérsékelt déli szél a Dunántúlon időnként megélénkül, emellett átmeneti szélerősödés zivatar környezetében is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között alakul. Késő estére 16, 22 fokra hűl le a levegő.

Forrás: Thinkstock

Vasárnap eleinte túlnyomóan napos idő lesz, majd délutántól erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Délutántól kezdetben nyugaton, majd a középső országrészben is többfelé alakul ki zápor, zivatar, néhol heves zivatar is valószínű. A délkeleti szél többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon meg is erősödhet. Zivatarokat viharos erejű lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között alakul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.