Hatalmas port kavart 2015 decemberében ezelőtt Kovács Ákos énekes véleménye, amely szerint a nőknek szülniük kell és gyereket nevelniük. Mondatát sokan szexistának tituláltál, Ákos jóideig nem szólalt meg a témában. Most megtette. 

"Tudomásom szerint egyetlen jegyet sem váltottak vissza (a Sportarénás koncert előtt volt az ominózus interjú) úgyhogy a károkozó szándék nem mondható maradéktalanul sikeresnek. Tavaly egyébként 170 ezer embernek zenéltünk a turné során, aztán decemberben kétszer is megtelt a Papp László Sportaréna a lemezbemutató koncertünkre. Közben a frissen megjelent Még egyszer című albumunk dupla platina lett. Ha van tanulsága ennek az esetnek, akkor az annyi, hogy a normális emberek vannak többen" - nyilatkozta Ákos a szombati Magyar Nemzetnek. 

Fotó: Bielik István - Origo

"Aki veszi a fáradságot, és végignézi a 47 perces interjút, annak világos, hogy a kiragadott és sokat idézett mondat csupán annyit jelent, hogy szerintem rossz, ha a nők a munkaerőpiacon a férfiakkal kényszerülnek versenyezni: a legkiválóbb sportolónők se férfiakkal küzdenek a versenyeken" - magyarázza Ákos. 

"A férfi- és női életszerepek témaköre mindenkit érdekel és mindenkit érint, így engem is. A véleményem - a valós, nem amit hegesztettek belőle - nem sértő és senkire nézve nem kötelező!" - tette hozzá az énekes