Az Iszlám Állam rendszeresen tesz közzé az interneten olyan videókat, amelyeken fejükre húzott zsákkal láthatók túszok, akiket letérdeltetnek, aztán kivégzik őket. Ezt játszotta el két 13 éves gyerek is egy budapesti iskolában. Az igazgató ugyanezzel a módszerrel büntette meg őket, ezért leváltották.

Két felsős, 13 év körüli gyerek alázta meg egy autista társát a szünetben. Azt játszották, hogy az autista gyerek az áldozat, ők pedig a terroristák. Zsákot húztak az áldozatuk fejére, letérdeltették, és

eljátszották, hogy kivégzik.

Az eset az egyik budapesti általános iskolában történt még decemberben.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

Amikor az iskola igazgatója értesült a történtekről, akkor behívatta magához a két gyereket, és

ugyanazt tette velük, mint amit ők iskolatársukkal.

Az Origo szerint mindez egy órával az előtt történt, hogy a tanárt kinevezték igazgatónak. Pár nappal később a férfi maga hívta fel a szülőket és elmondta, hogy megbüntette a gyerekeket.

A szülők feljelentést tettek a rendőrségen.

Az ORFK tájékoztatása szerint az ügyet május 10-én bűncselekmény hiányában megszüntették. Az iskola fenntartója viszont belső vizsgálatot indított, és hibásnak találták a pedagógust, ezért visszavonták a vezetői megbízatását, de tanárként az iskolában maradhatott.

A lap úgy tudja, hogy sem a terroristát játszó gyerekek, sem pedig az áldozat nem jár már az iskolába. Az igazgatói iroda pedig üres, mert a megbízott új vezető nem foglalta el. Egyébként a tanári kar kiállt a korábbi vezető mellett.