Magyarországon annyi rabszolga van, mint Japánban

Forrás: Thinkstock -
kutatás rabszolgaság modern Magyarország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ausztrál Walk Free Foundation nevű alapítvány kérdőíves kutatása során kiderült, hogy hazánkban számszerűsítve 22 500 modern rabszolga él. A  népesség 0,228 százaléka, de Japánban és Szlovákiában is pontosan ez az arány.

Az alapítvány 167 országban végezte el a kutatást arról, hány modernkori rabszolga él az adott régióban. A legtöbben Ázsiában kényszerülnek erre, a világon összesen pedig csaknem 46 millióan.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A kérdőíves kutatást egy 1000 fős mintán végezték, akiket telefonon vagy személyesen kerestek fel. A kérdésekre adott válaszaik és kiegészítő kérdések elemzése során derült ki, hogy Magyarországon a népesség 0,228 százaléka él modernkori rabszolgaként. Az arány ugyanennyi Japánban, Tajvanon, Uruguayban, Szlovákiában és Szlovéniában is.

Többségük emberkereskedők áldozataként válik rabszolgává, de az alapítvány ide sorolja a kényszermunkát, a kényszerházasságot vagy éppen a prostitúciót is.

A szervezet a leírásban arra is felhívja a figyelmet, hogy a modernkori rabszolgaság mérése nagyon nehéz feladat, így a kapott adatok csak óvatos becslésnek számítanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.