A katasztrófa előtt többször is bekapcsolt a lezuhant repülő vészjelzője

Forrás: Fligthradar24.com -
vészjelzés Párizs jelzés lezuhant gép repülőgép katasztrófa Egyiptom Kairó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Francia satjóértesülések szerint legalább háromszor hajtott végre kényszerleszállást a májusban lezuhant egyiptomi repülőgép.

Május 19-én zuhant a Földközi-tengerbe az a Párizsból Kairóba tartó MS804-es járat, amely a legfrissebb hírek szerint a tragédiát megelőző napokban legalább háromszor hajtott végre kényszerleszállást - írja a France 3 és a Le Parisien.

A gép a Földközi-tengernél tűnt el Forrás: Fligthradar24.com

A gép május 18-án és 19-én összesen hat járaton repült, ebből háromszor jelzett hibát a gép riasztórendszere indulás után. A gépet mindannyiszor átvizsgálták, és mindent rendben találtak.

Szakértők szerint akár maguk a pilóták is előidézhették a katasztrófát a műszerek téves vészjelzése miatt azzal, hogy kiiktatták a biztonsági rendszereket. A tragédia valódi okaira csak a feketedobozok által rögzített adatok elemzés után derülhet fény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.