Hatalmas mennyiségű eső zúdult Zala megyére

Forrás: MTI/Varga György -
eső Zala megye csapadék kár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rövid idő alatt egy hónapnyi eső esett a megye északi részén, ami miatt több út is járhatatlanná vált.

Egy egész hónap csapadékmennyiségének megfelelő eső zúdult egyetlen óra alatt vasárnap Zala megyére. Mintegy 40-50 milliméternyi csapadék esett a megye északi részén, elsősorban Zalaegerszeg, Keszthely és Hévíz környékén okozott károkat.

Forrás: MTI/Varga György

Nagyjából a Zalaegerszeg–Keszthely vonalban

pincéket, mélyebben fekvő ingatlanokat öntött el a víz és a sáros áradat, amely több helyen az utcákat is járhatatlanná tette. A katasztrófavédelemhez kora estig már több mint száz bejelentés érkezett.

Az elöntött helyiségek szivattyúzása, kitisztítása után a megyei kormányhivatal szakemberei fertőtleníteni fogják az érintett ingatlanokat.

Forrás: MTI/Varga György

Az esetek többségében elárasztott pincék vagy alagsori helyiségek miatt hívták a katasztrófavédelmet, de több helyen kidőlt fák okoztak közlekedési akadályt vagy károkat. Zalaegerszegen villám csapott egy családi ház tetőszerkezetébe, a megye több településén pedig autók akadtak el az utakon hömpölygő vízben.

Tragédia! Meghalt a kisfiú, akit apja benyugtatózva kiejtett a karjábólhttp://www.life.hu/news/20160606-meghalt-az-a-recski-kisfiu-akit-apja-benyugtatozva-ejtett-ki-a-karjabol-a-ferfit-letartoztattak.htmlBelehalt a sérüléseibe az a recski kisgyermek, akit apja csütörtökön ejtett el. A férfi ellen már folyik az eljárás, akinek nagyobbik fia is súlyosan megsérült korábban. Gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés miatt nyomoznak ellene. News--Óriási botrány! Facebookon vitázott össze Tibi atya és Oravecz Nórahttp://www.life.hu/news/20160606-tibi-atya-es-oravecz-nora-a-facebookon-vitazott-ossze.htmlAz írónő azóta már törölte, majd visszaállította profilját, Tibi atya pedig saját maga igyekezett csillapítani követői indulatait. NewsA lúggal leöntött nő a támadójáról: “Ő majd rég praktizálhat, amíg én műtétekre járok”http://www.life.hu/news/20160606-a-luggal-leontott-nemi-szervu-erika-nyilatkozott-orvos-tamadojarol-o-praktizalhat-amig-en-majd.htmlNem nyugtatta meg az elsőfokú ítélet a lúggal leöntött nemi szervű nőt, Erikát. 2013-ban az akkori barátja nyomorította meg, aki még néhány hónappal ezelőtt is gyermekorvosként dolgozott. News--Megtalálták a férfiakat, akik Kiss Lászlóval együtt erőszakoskodtakhttp://www.life.hu/news/20160606-megtalaltak-kiss-laszlo-tettestarsait-a-margitszigeti-uszodai-molesztalasban.htmlNem az áprilisban kirobbant csoportos nemi erőszak volt az első uszodai molesztálási ügy, amelyben Kiss László neve felmerült. Korábban két társával a medencében inzultáltak egy fiatal lányt. News--Az ifjú Schumacher ismét bizonyítotthttp://www.life.hu/news/20160606-mick-schumacher-ketszer-is-nyert-a-hetvegen-f4-versenyen-megint-bizonyitott.htmlAz F4 hétvégi fordulójában kétszer is nyerni tudott Mick, így felzárkózott a pontversenyt vezető Joey Mawson mögé. News--Tehervonatba rohant egy személyvonat: Sok a sérült!http://www.life.hu/news/20160606-vonatbaleset-tehervonatba-rohant-egy-szemelyvonat-belgiumban.htmlTehervonatba rohant egy személyvonat Belgiumban vasárnap éjjel. A súlyos balesetnek három halálos áldozata van, de a hatóságok tájékoztatása szerint csak kilenc embert kellett különböző súlyosságú sérülésekkel kórházba szállítani.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.