Itt a vége! Megszünteti a webes csevegést a Facebook

Forrás: Dreamstime -
kommunikáció Messenger Facebook
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem lehet majd a böngészős Facebookból üzenni egymásnak okostelefonokon, a csevegéshez le kell tölteni a Messengert.

Még több felhasználót próbál rávenni arra a Facebook, hogy letöltsék a mobilos Messenger alkalmazást. Hamarosan nem lehet majd üzenni telefonon a böngészős Facebookon keresztül, ahhoz

muszáj lesz letölteni a különálló Messenger appot.

Forrás: Dreamstime

Néhány felhasználó már látja is az üzenetet a felületen, miszerint a beszélgetéseit áthelyezték Messengerbe, és hamarosan csak a Messenger appban nézheti meg őket.

Az Endgadget szerint ez egyelőre még csak az androidosokat érinti, de idő kérdése, hogy az iOS-es készülékekre is megérkezzen. Valószínűleg az olyan soványított, wrapper verziókat is érinti majd a változás, mint a Metal vagy a Facebook Lite.

Muszáj lesz letölteni a Messengert Forrás: AFP

A Facebook azzal indokolta a lépést, hogy a legjobb szolgáltatást akarják nyújtani a felhasználóknak azzal, hogy a külön appba tereli őket. Hiszen ezért adták hozzá a videohívást, a gifeket, és a cég állítása szerint „körülbelül 20 százalékkal gyorsabban töltődnek be appon belül az üzenetek, mint a webes Facebookon”.

Azonban azt figyelembe véve, mekkora üzletet jelent a csevegés, gyanítható, hogy más motivációk állnak a háttérben. Egyrészt ha a felhasználók a Messenger platformra költöznek, az nagyobb dominanciát ad a cégnek a csevegők piacán.

Indulása óta 200 millióról 900 millióra nőtt a szolgáltatás felhasználói bázisa.

Nem utolsósorban a hirdetések és szolgáltatások miatt is jobb a csevegőnek, ha ott üzennek a felhasználók - írja cikkéből az Origo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.