vonatbaleset vonat tehervonat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tehervonatba rohant egy személyvonat Belgiumban vasárnap éjjel. A súlyos balesetnek három halálos áldozata van, de a hatóságok tájékoztatása szerint csak kilenc embert kellett különböző súlyosságú sérülésekkel kórházba szállítani.

A kórházba vitt sérültek közül néhánynak az állapota életveszélyes. További 27 embert viszont csak könnyebb sérülésekkel kellett kezelni, és többségük azóta haza is térhetett - közölték az illetékes hatóságok egy hajnali sajtótájékoztatón.

Illusztráció Forrás: PublicDomain

A belga média az éjjel közel negyven sérültről számolt be a baleset helyszíneként megjelölt vallóniai Saint-Georges-Sur-Meuse település polgármesterére hivatkozva. Az újabb sajtótájékoztatón Francis Dejon polgármester visszavonta azt a korábbi megjegyzését, hogy az áldozatok száma még vélhetően nőni fog.

A polgármester szerint a személyvonat nagy erővel ütközött bele az előtte haladó tehervonatba. Egyelőre azonban nem világos, hogy mi vezetett a vasárnap éjjel, nem sokkal 11 óra után bekövetkezett vonatbalesethez.

Dejon hajnalban annyit erősített meg, hogy a személyvonat mintegy 90 kilométer/órás sebességgel rohant bele az ugyanazon a sínen előtte haladó tehervonatba. Az SNCB belga vasúttársaság közlése szerint összesen mintegy negyven ember utazott a hatkocsis szerelvényen, amelynek első két kocsija az ütközésben összeroncsolódott.

A baleset helyszínére nagy erőkkel vonultak ki a mentők és tűzoltók, a hatóságok válságstábot és egy kihelyezett elsősegélyközpontot állítottak fel a közelben.

A vasútvonalat üzemeltető Infrabel vállalat szóvivője megerősítette, hogy

részletekbe azonban nem bocsátkozott.

A L,Avenir weboldala által idézett egyik fiatal szemtanú, aki a vonaton utazott, kaotikusnak írta le a nagy erejű ütközés után kialakult helyzetet. Szavai szerint a Namurból Liege-be közlekedő vonat két első kocsija

Az éjjel negyed 12-kor történt baleset helyszínére nagy erőkkel vonultak ki a mentők és tűzoltók, és éjfélkor még a sérültek roncsok közül való kiszabadításán dolgoztak.

A mintegy negyven ingázó utast szállító hatkocsis szerelvény első két kocsija kisiklott,

a pozdorjává zúzott első kocsit az ütközés ereje levetette a vasúti pályáról.

A hatóságok válságstábot és egy kihelyezett elsősegélyközpontot állítottak fel a közelben. Francois Bellot közlekedési miniszter is a helyszínre sietett.

Bűnösnek találták a feleséggyilkos amerikai színészt, Michael Jacehttp://www.life.hu/news/20160531-bunosnek-talaltak-a-feleseggyilkos-amerikai-szineszt-michael-jace.htmlMájus 31-én másodfokon is bűnösnek találták felesége meggyilkosában Michael Jace színészt, aki a Kemény zsaruk 89 részében játszott, és sok más sorozatban is szerepelt.NewsOrigoLecsapott a vihar! 80 helyen van érvényben riasztáshttp://www.life.hu/news/20160605-lecsapott-a-vihar-80-helyen-van-ervenyben-riasztas.htmlVasárnap fél kettőkor az országban 75 helyen csapott le a vihar.NewsRiasztás! Bármikor leszakadhat az éghttp://www.life.hu/news/20160605-az-orszag-tobb-pontjan-riasztas-van-ervenyben-a-felhoszakadasok-miatt.htmlAz Országos Meteorológiai Szolgálat az ország több pontjára adott ki figyelmeztető előrejelzést a várható heves záporok, zivatarok miatt. News--Újra van oka az örömre Schumacher feleségénekhttp://www.life.hu/news/20160605-michael-schumacher-felesegenek-corinna-schumachernek-ujra-van-oka-az-oromre.htmlA súlyos síbalesetet szenvedett Forma-1-es pilóta felesége, Corinna Schumacher teljes boldogságban úszott a német Forma-4-es bajnokságon. News--Hátborzongató videó: így bukkant fel a szellem a metróalagútbanhttp://www.life.hu/news/20160605-szellemet-videoztak-le-a-londoni-metroalagutban.htmlBeleborzongsz, ha meglátod: a 150 éves londoni metró egyik állomásánál furcsa jelenségre lettek figyelmesek az alább látható videó készítői. NewsOrigoCápatámadás történt a népszerű nyaralóhelyenhttp://www.life.hu/news/20160605-capatamadas-tortent-egyiptomban.htmlA Szuezi-öbölben történt cápatámadás. Az áldozat egy 23 éves egyetemista.News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.