Ed Sheeran plagizálás miatt áll a bíróság elé: ha elveszíti a pert, a gatyája is rámehet

Forrás: Atlantic Records / Christie Goodwin -
tárgyalás per Ed Sheeran énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ed Sheeran nagy bajban van, ugyanis plágium vádjával akarják a bíróság elé rángatni, és ha veszít 20 millió dollárjába kerülhet.

Az énekes óriásit robbantott, amikor 2014-ben megjelent a Photograph, amely az 'X' ötödik kislemezes dala. Nemrég azonban pont ezért tört ki a balhé, mert két szerző, Martin Harrington és Thomas Leonard azt állítja, hogy Ed egy az egyben ellopta a 2009-ben írt Amazing című számukat. Ha ez bebizonyosodik, akkor

Sheeran 20 millió dollárt is fizethet.

Forrás: Atlantic Records / Christie Goodwin

Ráadásul a dolog pikantériáját az adja, hogy a felperesek védője nem más, mint Richard Busch, aki az elhíresült Blurred Lines-ügyben szintén plagizálás miatt vonult bíróságra, Pharrell Williams és Robin Thicke ellen.

A per egyébként azért indult, mert Marvin Gaye örökösei azt állították, hogy a világsztár Blurred Lines című számát

egyértelműen Marvin Gaye-től nyúlta le.

Bár az esküdtszék nem állapította meg a szándékos szerzői jogsértést, azt sem mondta ki, hogy ártatlanok lennének a szerzők. Robin Thicke és Pharrell Williams összesen 7,4 millió dollárt, azaz 2,1 milliárd forintot kellett kifizetni az örökösöknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.