Lezárták a dubaji nemzetközi repülőtéret: 22 járatot kellett máshová irányítani

Forrás: Flickr/Alina Sofia -
drón repülőtér Dubaj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombaton több mint egy órán át egy drón miatt volt zárva a világ egyik legforgalmasabb repülőtere. 22 járatot kellett máshová irányítani, ez több ezer utasnak okozott kellemetlenséget - ezt mondták az Egyesült Arab Emírségek légügyi hatóságánál.

A reptér vezérigazgatója, Paul Griffiths a Dubaieye 103.8 nevű rádióállomásnak elmondta, hogy nagyon súlyos incidens történt, a reptéri hatóságok és a személyzet számára azonban az utasok biztonsága a legfontosabb.

A dubaji repülőtér belülről. Forrás: Flickr/Alina Sofia

Egyes járatok négy órát is késtek,

más járatokat pedig Dubaj második repülőterére, a Dubai World Centralra irányítottak át. A helyi sajtó azt írta, hogy 18 hónapon belül ez volt a második hasonló incidens.

Az Egyesült Arab Emírségekben a repterektől, helikopterleszálló-pályáktól 5 kilométeres távolságon belül tiltott a pilóta nélküli eszközök reptetése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.