Takács Nikolas: "Sajnálom az X-Faktor mentorait"

X-Faktor Takács Nikolas mentor Amerika világhírnév karrier RTL Klub
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az X-Faktor egykori énekesének életétől nem hangos a bulvár sajtó, nem szolgáltat szaftos pletykákat, és ritkán ad interjút, ám ezúttal a Life.hu-val kivételt tett.

Takács Nikolas nagy mosollyal érkezett a megbeszélt interjúra, és bár még sosem találkoztunk, úgy éreztem magam a társaságában, mintha egy régi baráttal beszélgetnék.

Takács Nikolas Fotó: Mudra László/Origo

Működik a karrier a média nélkül? Nem olvasni rólad, nem szerepelsz a bulvárban, ez tudatos?
Minimálisan szerepelek, és így is működik, nincs okom panaszra, sok emberhez eljutok, sok fellépés és koncert van. Akkor szeretek szerepelni, megszólalni, ha van miről beszélni.

Az, hogy felkeltem, és feltettem egy sapkát a fejemre, ez szerintem senkit nem érdekel.

Azokat a híreket szeretem megosztani magammal kapcsolatban, akár a közösségi oldalamon, amik érdekes hétköznapi történetek. Annyi ember van, aki szeret szerepelni, átadom nekik a lehetőséget.

Nemrég volt az X-Faktor sajtótájékoztatója, nem lenne jó, ha beülhetnél egy mentori székbe?
Ha nagyon őszinte akarok lenni, három éve

hívtak az akkor induló szlovákiai X-Faktorba, hogy legyek mentor.

Végül úgy alakult, hogy nem vállaltam, és egyáltalán nem bánom. Az emberek nem kedvelik, ha olyan művész minősít valakit, aki még nincs a színpadon 30 éve. Jobban elfogadják a kritikát egy nagyágyútól. Tőlem nehezebben fogadnák el, és csak jönnének a kritikák és a beszólások.

Sajnálom is a következő évad mentorait, mert fognak kapni hideget-meleget.

Fotó: Mudra László/Origo

Nem szereted, ha támadnak?

A támadás az sosem jó. Ma már kommenteket sem olvasok. Azokkal a hozzászólásokkal szeretek foglakozni, amik építő jellegűek. Nem teszem ki magam annak, hogy kioktassanak olyanok, akik nem látnak bele a karrierembe, az életembe.

Egy éve elindultál Amerikába, mert világhírnévre vágytál...
Számomra a világhírnév, azt jelenti, hogy szeretnék olyan színpadokon fellépni, ahol előttem azok a művészek jártak, akiket tisztelek. Nyilván ehhez társul az, hogy ismertnek kell lenni. Tavaly voltam kétszer is Amerikában. Januárban megismertem producereket, zenészeket, akik segítenek, ők pedig szem előtt tartják, hogy nem a popban szeretnék mozgolódni.

Egyszer megkérdezték tőlem, ha Michael Jackson vagy George Benson lehetnék, melyikük bőrébe bújnék. Egyértelműen Bensonra esett a választásom.

Amerikában sok pénz kell ahhoz, hogy betörj a piaca. A kis kiadóknak pénzük nincs, a nagyok meg nem foglalkoznak kezdőkkel. A nyitottságuk viszont szimpatikus. A kluboknál kell kezdeni, és szépen építkezni felfelé.

Fotó: Mudra László/Origo

Mi lett a fánküzleteddel?
Pár hónapig működött. Szerettem volna egy jópofa kis üzletet, benne ínycsiklandozó fánkokkal, gőzgombócokkal. Tapasztalatlan voltam, és nem tudtam teljes mértékben odafigyelni rá. Az ötlet onnan jött, hogy az X-Faktor előtt egy barátomnál laktam, a párjával és annak fiával. A srác sokat mesélt arról, hogy az apukája milyen nagy vállalkozó volt, és milyen jó lenne egy büféjellegű kis üzletet csinálni, ez volt az álma. Amikor megtehettem, valóra váltottam ezt az álmát. Így jött a fánkos ötlete, ez egy gesztus volt felé. Igaz nem volt hosszú életű, de megpróbáltuk.

A szabad idődet mivel töltöd?
Szeretek utazni, és amikor az adott országban, városban sétálgatok, az teljesen kikapcsol.

Nyaralás?
Nyáron dolgozom, készítem az új albumomat, amit szeptemberben szeretnék kihozni. Talán majd télen elutazom Amerikába, ami félig üzleti út, félig nyaralás.

Fotó: Mudra László/Origo

Egyedül élsz, vagy van társad?
Van társam! Egy nagyon szőrös és nagyon hálás kutyuska.

Nem vagy magányos?
Nem, akkor nem így néznék ki, teljes az életem.

Milyen lesz az új album?
Jelenleg stúdiózunk, íródnak a szövegek, több zenésztársammal dolgozom, mindenki hozza a zenei világát. Emellett, készül egy jazzlemez, amin Szőke Nikivel dolgozunk. Sőt, kaptam egy felkérést egy rajongómtól, aki gyermekverseket ír, és nagyon sikeresek a könyvei. Ő K. László Szilvia, és felkért, hogy zenésítsük meg a verseket. Talán jövő héten készen is lesz az album.

A gyerekek világa közel áll hozzád?
Amikor Szilvi felkért, elgondolkoztam, de erőt adott, hogy sok gyermekrajongóm van, és kedvelem őket, van egy keresztfiam is. Amikor elolvastam a verseket, egyből jöttek a dallamok, az ötletek.

Less be Gáspár Evelin pazar születésnapi bulijárahttp://www.life.hu/sztarok/20160615-gaspar-evelin-szuletesnapi-bulijarol-osztott-meg-gaspar-gyozo-showman-kepeket.htmlGáspár Győző büszke édesapaként mutatta meg, hogyan köszöntötte 22 éves lányát. TV + Sztárok--Bréking! Újra összeáll a Rapülők együtteshttp://www.life.hu/sztarok/20160614-geszti-peter-zenesz-elarulta-ujra-osszeall-a-rapulok-egyuttes.htmlMagyarországon biztosan, nem volt olyan, aki a 90-es években ne a legendás együttes slágereit dúdolta volna reggeltől estig. Most újra átélhetjük a Rapülők életérzést! TV + Sztárok--Schobert Norbi: „A kokszolást lehet jól csinálni”http://www.life.hu/sztarok/20160614-schobert-norbi-fitnesz-edzo-felszolalt-a-fitnesz-lanyok-edzesevel-kapcsolatosan.htmlAz életmód-tanácsadó az elhunyt fitneszversenyző lány kapcsán posztolta ki véleményét Facebook-oldalára a kokszolásról, és elmagyarázta, úgy is lehet sikereket elérni ebben a sportágban, hogy közben szem előtt tartjuk az egészséget. TV + Sztárok--Szexi menyasszony lett a pucér reality főszereplőjehttp://www.life.hu/sztarok/20160610-a-viasat3-adam-keresi-evat-pucer-tarskeresojenek-petraja-szexi-menyasszony-lett.htmlRendhagyó módon találkoztak, ennek megfelelően különleges nászajándékkal kedveskedett Petra Josie-nak. TV + Sztárok--Újabb tehetségkutatót indít az RTL Klub! Nemcsak az X-Faktorban keresnek majd sztárokathttp://www.life.hu/sztarok/20160615-kicsi-oriasok-cimmel-az-x-faktor-mellett-az-rtl-klub-uj-tehetsegkutatot-indit-a-gyerekeknek.htmlA csatorna újítással is készül az eddig rejtőzködő tehetségek iránt érdeklődő nézőknek. Az X-Faktoron kívül is lesz olyan műsor, amiben megmutathatják, mire képesek! TV + Sztárok--Milliókat érnek Audrey Hepburn soha nem látott leveleihttp://www.life.hu/sztarok/20160615-milliokat-ernek-audrey-hepburn-soha-nem-latott-levelei.htmlAz ikonikus színésznő magánlevelezésének egy részét bocsátják árverésre, amikből sok minden kiderül Audrey érzelmeiről, kapcsolatairól és válságairól is. TV + SztárokNorthfoto

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.