Hat magyar szurkolót őrizetbe vettek az Európa-bajnokság Magyarország-Izland mérkőzése alatt a marseille-i stadionban történt incidensek miatt. A rendőrség náci karlendítések miatt is nyomoz.

A szurkolókat azért vették őrizetbe, mert a mérkőzés előtt átmásztak a tribünöket elválasztó kordonokon, illetve mert a mérkőzés végén görögtüzeket gyújtottak a lelátón – közölte vasárnap a dél-franciaországi város rendőrsége.

Ez (is) volt a problémaForrás: AFP/Odd Andersen

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) már a mérkőzés előtt behívta a francia készenléti rendőröket (CRS) a stadionba, hogy visszatartsák és felügyeljék a magyar tribünön összeszorult tömeget.

Az egyik magyar szurkolói csoport a kordon ellenére próbált csatlakozni egy másikhoz, ezt azonban a biztonsági erők nem engedték, emiatt kisebb verekedés tört ki. A rendőrök közbelépése után a rend gyorsan helyreállt.

A Daily Mail angol lap közben azt írja francia rendőrségi forrásra hivatkozva, hogy a rendőrök nyomoznak az egyes magyar drukkerektől látott náci karlandítések miatt.

Vádemelés lehet a vége, a francia rasszizmus- és antiszemitizmus-ellenes törvények elég szigorúak.

Az UEFA már korábban közölte, hogy vizsgálatot indított a magyar szurkolók marseille-i rendbontása miatt. A szervezet fegyelmi bizottsága kedden hoz ítéletet az ügyben - írja cikkében az Origo.