Bajban a magyarok: Hat szurkolót őrizetbe vettek Marseille-ben

Forrás: AFP/Odd Andersen -
foci EB 2016 foci EB foci
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hat magyar szurkolót őrizetbe vettek az Európa-bajnokság Magyarország-Izland mérkőzése alatt a marseille-i stadionban történt incidensek miatt. A rendőrség náci karlendítések miatt is nyomoz.

A szurkolókat azért vették őrizetbe, mert a mérkőzés előtt átmásztak a tribünöket elválasztó kordonokon, illetve mert a mérkőzés végén görögtüzeket gyújtottak a lelátón – közölte vasárnap a dél-franciaországi város rendőrsége.

Ez (is) volt a probléma Forrás: AFP/Odd Andersen

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) már a mérkőzés előtt behívta a francia készenléti rendőröket (CRS) a stadionba, hogy visszatartsák és felügyeljék a magyar tribünön összeszorult tömeget.

Az egyik magyar szurkolói csoport a kordon ellenére próbált csatlakozni egy másikhoz, ezt azonban a biztonsági erők nem engedték, emiatt kisebb verekedés tört ki. A rendőrök közbelépése után a rend gyorsan helyreállt.

A Daily Mail angol lap közben azt írja francia rendőrségi forrásra hivatkozva, hogy a rendőrök nyomoznak az egyes magyar drukkerektől látott náci karlandítések miatt.

Vádemelés lehet a vége, a francia rasszizmus- és antiszemitizmus-ellenes törvények elég szigorúak.

Az UEFA már korábban közölte, hogy vizsgálatot indított a magyar szurkolók marseille-i rendbontása miatt. A szervezet fegyelmi bizottsága kedden hoz ítéletet az ügyben - írja cikkében az Origo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.