Egy magyar eb, Symba lett a világ egyik legjobb mentőkutyája

Forrás: Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -
mentőkutya kutya díj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Symba egyedüli magyar ebként teljesítette a kihívást, és ezzel a bolygó négy legjobb mentőkutyájából ő lett az egyik.

Mentőkutyás mestervizsgát tartott a világ legnagyobb mentőkutyás szakmai szervezete – írta honlapján a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Forrás: Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság területi rendeltetésű mentőszervezetének tagja Balázs László és Symba nevű mentőkutyája

egyedüli magyarként teljesítette az elvárásokat.

Az eb ettől a naptól kezdve rendelkezik mind a két szakterület mesterfokozatával, az úgynevezett Mission Readiness Testtel – írta honlapján az igazgatóság.

Symba így egy olyan klub tagja lett, ami mindösszesen 4 ebből áll. Ők rom-kutatásban és területkutatásban is jeleskednek. Már a vizsgán való indulás is végzettségekhez kötött, így a mestervizsgát legalább 3-4 éves megfeszített munka előzi meg.

Anton Yelchin kevesebb, mint 1 percig szenvedhetett a halála előtthttp://www.life.hu/news/20160622-anton-yelchin-egy-percig-szenvedhetett-mielott-meghalt.html27 éves korában, autóbalesetben elhunyt Anton Yelchin, orosz származású amerikai színész. A Strar Trek sztárjának holttestét a kocsifelhajtón találták meg az autó és a kapu közé beékelődve. Az elsődleges vizsgálatok szerint kevesebb, mint egy percig szenvedhetett, majd megfulladt. NewsOrigoBeadta a bíróságnak, hogy álmában erőszakolta meg a nőket (18+)http://www.life.hu/news/20160620-a-ferfi-azt-hazudta-hogy-almaban-eroszakolta-meg-a-noket-15-ev-bortont-kapott.html15 év börtönt kapott az a férfi, aki két nőt is megerőszakolt. Az elítélt először megúszta a büntetést, mondván, hogy szexomniában szenved, és halvány fogalma sem volt arról, hogy mit művelt. A második támadásnál bebizonyosodott, hogy ez hazugság, ekkor a férfi elmebetegségre hivatkozott, de a terve nem jött be. NewsThinkstockTerence Hill is drukkol a magyar válogatottnakhttp://www.life.hu/news/20160617-terence-hill-is-drukkol-a-magyar-valogatottnak.htmlA 77 éves olasz színész egy Rómában tanuló magyar papnak mesélt arról, hogy szurkol a magyar csapatnak a foci-Eb-n. News--O.J. Simpson-ügy: Megcsalta, és szex közben megütötte a feleségéthttp://www.life.hu/news/20160615-megdobbento-titkokra-derult-feny-az-o-j-simpsonrol-es-felesegerol.htmlBár O. J. Simpson börtönben van, még a mai napig is egymást követik az újabb és újabb leleplezések az 1994-es gyilkosság előzményeiről. Legutóbb például kiderült, hogy mikor O.J. felesége megszülte a gyermeküket, a súlyfelesleg miatt férje inkább másnál kereste a boldogságot. Ráadásul a sportoló többször is kezet emelt a nőre: szex közben is. News--Reeva Steenkamp édesapja is megszólalt: "Pistoriusnak bűnhődnie kell!"http://www.life.hu/news/20160614-reeva-steenkamp-edesapja-is-megszolalt-szerinte-pistoriusnak-bunhodnie-kell.htmlOscar Pistorius egy krikettütővel brutálisan megverte barátnőjét, aki el akart menekülni, a férfi ekkor lőtte le - állítja ügyészség a paralimpiai bajnok barátnőjének holttestén talált nyomok alapján. A keddi tárgyaláson Steenkamp apja is megszólalt. NewsAFPTigris támadt a fiatal nőre: Sokkoló videó!http://www.life.hu/news/20160613-megtamadta-a-not-a-tigris-1.htmlSokkoló videó látott napvilágot a napokban: bár a nő tudja, hogy a háta mögött közeledik a rá vadászó tigris, mégsem menekül el. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.