Kánikula vagy enyhülés? Ez várható a hétvégére!

Forrás: Thinkstock -
meleg kánikula hétvégi időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az országos tisztifőorvos csütörtök 0 órától vasárnap éjfélig hőségriasztást, vagyis másodfokú figyelmeztető jelzést adott ki. De van esély az enyhülésre? Íme, a válasz. 

Péntek

Többnyire derült, napos idő várható. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szél többnyire mérsékelt marad. Az 5-10 km/h-s átlagszél mellett 20-30 km/h-s maximális széllökésre lehet számítani. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 34 fok körül alakul.

Forrás: Thinkstock

Szombat

Időnként megnövekszik a felhőzet, sok napsütés várható. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szél időnként megélénkül. A 10-20 km/h-s átlagszél mellett 25-40 km/h-s maximális széllökésre lehet számítani. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 36 fok körül alakul.

Vasárnap

A hétvége utolsó napja az ország nagyobb részén napos, meleg idővel indul, délutánra azonban a zivatarfelhők nagy területen képződnek. Ezek a felhők egy-egy pont felett egyik percről a másikra is megjelenhetnek: a nagyon intenzív csapadékot hirtelen akár 8-10 fokos hőmérséklet-csökkenés és hirtelen szélrohamok is követhetik.

Forrás: Origo.hu

Heten fulladtak a Gangeszbe egy rosszul sikerült szelfi miatt http://www.life.hu/news/20160624-gangesz-heten-haltak-meg-egy-szelfi-miatt-a-fiatalokat-mar-nem-lehetett-megmenteni.htmlHét fiatal fulladt a Gangesz folyóba egy sikertelen szelfikészítés következtében - közölte csütörtökön a helyi rendőrség. News--"Magyarországot megbüntetjük" - hangoztatja a belga kapitány http://www.life.hu/news/20160623-wilmots-belga-kapitany-megbuntetne-magyarorszagot-a-foci-eb-n.htmlA belgák szövetségi kapitánya, Marc Wilmots minden vágya, hogy vasárnap megbüntessék a magyarokat. News--Ciprus legsúlyosabb erdőtüzét egy 12 éves kisfiú okozta véletlenülhttp://www.life.hu/news/20160623-ciprus-legsulyosabb-erdotuzet-egy-12-eves-kisfiu-okozta-veletlenul.htmlSikerült megfékezni a négy napon át tomboló ciprusi erdőtűz terjedését, jelentette be a ciprusi igazságügyi miniszter. Két tűzoltó meghalt, három megsebesült, 15 négyzetkilométernyi fenyőerdő és mezőgazdasági terület veszett oda. A tüzet egy 12 éves fiú okozta véletlenül. News--Így buliztak a magyarok Budapest utcáin: tombolt a közönség! http://www.life.hu/news/20160623-a-magyar-valogatottat-unnepeltek-a-magyarok-budapest-utcain-ejjel-is-folyt-a-buli-foto.htmlA magyar-portugál az Eb legjobb meccse lett,hat góllal, remeklő magyarokkal. Persze ez a hazai csapat győzelme azonnal átragadt a drukkerekre is, akik igazi fesztiválhangulatot csináltak a fővárosban. NewsOrigoGyilkossági kísérlet miatt letartóztatták a valóságshow-sztár fiáthttp://www.life.hu/news/20160622-gyilkossagi-kiserlet-miatt-letartoztattak-a-valosagshow-sztar-fiat-joshua-waringot.htmlA Real Housewives nevű reality egykori csillagának fia szombaton mellkason lőtt egy férfit, majd lopott autóval menekült el a gyilkossági kísérlet helyszínéről. NewsOrigoTovábbjutott a magyar válogatott az EB-nhttp://www.life.hu/news/20160621-tovabbjutott-a-magyar-valogatott-az-ebn.htmlA világbajnok német labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte Észak-Írországot a franciaországi Európa-bajnokság keddi játéknapján, a C csoport harmadik fordulójában, ezzel a magyar válogatott a legjobb 16-ba került. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.