Jégeső vihar, heves szél várható

vihar időjárás jégeső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ország több járására másodfokú riasztásokat adott ki a heves zivatarok, erős szél és jégeső veszélye miatt a meteorológiai szolgálat szombaton kora este.

Vasárnap nyugat felől egyre nagyobb területen szűnik meg a kánikula. A Dunától keletre még több helyen 25 és 27 fok lehet, de a Dunántúl legnagyobb részén már 25 fok alatt marad a napi középhőmérséklet. A jelenlegi előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérsékletre Nyugat-Dunántúlon lehet számítani. Ott 26 fok körül, másutt 29 és 34 fok között alakul.

Forrás: MTI/Varga György

Vasárnapra a hőség miatt már csak elsőfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat a fővárosra, valamint Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére. Ezzel együtt továbbra is arra figyelmeztetnek, hogy vasárnap is 8.7-es, vagyis extrém UV-B sugárzás várható.

Vasárnap több hullámban zivatarok alakulhatnak ki, amelyekhez elsősorban felhőszakadás, erős vagy viharos szél és jégeső társulhat. A heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt

vasárnapra az egész országra elsőfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.