Az Isztambul és Budapest közötti járat délután indult volna, ám a Turkish Airlines légitársaság törölte, az isztambuli merényletre hivatkozva. A többi járat viszont közlekedik a magyar főváros és a török nagyváros között.

Mint arról beszámoltunk, kedden három öngyilkos merénylő Kalasnyikovokkal lövöldözött, majd felrobbantotta magát az isztambuli Atatürk repülőtér nemzetközi termináljánál. A merénylet során 36 ember életét vesztette, 147-en pedig megsebesültek. A világ 11. legforgalmasabb repülőterét lezárták.

Forrás: MTI/EPA/Deniz Toprak

A Budapest Airport helyettes szóvivője, Kurucz László az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy szerda hajnalban újraindult a forgalom az isztambuli reptéren, de azt tanácsolja az utasoknak, hogy figyeljék a Budapest Airport honlapján a járatinformációt, illetve tájékozódjanak a légitársaságoknál az esetleges változásokról.

Forrás: MTI/AP/IHA/Ismail Coskun

A honlap információi szerint a reggeli isztambuli járat jelentős késéssel, 7.55 helyett várhatóan 10.50-kor érkezik Budapestre, így a 8.55-kor induló járat is majdnem 3 órás késsel, várhatóan 11.50-kor száll fel.

Forrás: MTI/EPA/Sedat Suna

Egyelőre úgy tűnik, hogy a nap folyamán a Turkish Airlinesnak és a Wizz Air légitársaságnak van egy-egy járata, amelyek időben érkeznek, illetve szállnak fel.