Már 3 hónapja annak, hogy Kulka János stroke-ot kapott és életmenő agyműtétet hajtottak végre rajta. Szerencsére villámsebességgel javul az állapota, szegedi gyógytornásza sem akar hinni a szemének.

"Jól vagyok. Gyógytornász segít a mozgás javításában, logopédus pedig a beszédkészség visszaszerzésében" - nyilatkozta a színész a delmagyar.hu-nak.

Fotó: Dobos Tamás/kulkajanos.hu

"Özvegycsinálónak mondják az orvosok azt az eret, ami Janó agyában sérült. Nem véletlenül. Aki túléli a hasonló vérrögképződést és operációt, még általában hetekig mozdulatlanul fekszik. Ehhez képest ő már fel tudott állni úgy, hogy megtartotta a jobb lába, ami másoknál erőtlenül összecsuklik" – tette hozzá a mozgásterapeuta, Kalmár Nagy Klára Laura, aki saját módszereivel kezeli Kulka Jánost.

"Janó nem egészen három hónappal a műtét után szendvicset készít, késsel-villával eszik, ír, autót vezet, teniszütővel gyakorol, jár-kel, mint maga vagy én. Sőt, még olyan finommozgásokra is képes, mint hogy gombostűt vegyen fel az asztalról, és a hegyével megérintse a felületét. Nincs előtte akadály" - mondja a terapeuta.