Bényi Ildikó, az MTVA műsorvezetőjének lánya volt az egyik lány, akit a Balaton Soundon, egy kanadai zenekar öltözőjében ájultan találtak. Bényi Ildikó először a TV2 hírműsorának, a Tényeknek nyilatkozott.

A lányomat annyira megviselte az egész esemény, hogy egyelőre egyáltalán nem tudott még nyilatkozni. 

"Gondolom most mindenki számára érthető, hogy egyelőre a testi és lelki felépülése a legfontosabb. Folyamatosan kapcsolatban vagyok a hatóságokkal, és mindent elkövetek azért, hogy az igazság kiderüljön" - mondta Bényi Ildikó a TV2 hírműsorának, a Tényeknek.

Bényi IldikóForrás: MTVA

Mint ismeretes, két fiatal lány mint a DVBBS nevű formáció vendége került az öltözőbe. Hogy mitől lettek rosszul, nem tudni, de tény, hogy a lányokra már eszméletlenül találtak rá a takarítók. A kanadai együttest a repülőtéren érték utol a rendőrök, de aztán elengedték őket. Úgy tudni, hogy a Soundot szervező Sziget Iroda a történtek után lemondta az együttes Sziget-fellépését.

A Somogy megyei rendőrök négy külföldi férfit állítottak elő vasárnap, mert kábítószergyanús anyagot találtak náluk. Négyük közül hármuk esetében a kábítószer-gyorsteszt pozitív eredményt jelzett, őket kábítószer birtoklása miatt gyanúsítottként, egy személyt pedig tanúként hallgattak ki.

Balaton SoundFotó: Adrián Zoltán - Origo

Valamennyien szabadlábon védekezhetnek. A két ügy összefügghet. A lányokat egyébként a Tények információi szerint valószínűleg a GHB nevű partidroggal, az úgynevezett Ginával kábíthatták el.