A szervezők a Balaton Sound hivatalos Facebook oldalán értesítették a közönséget, hogy a rendőrség mégis szexuális erőszak ügyében nyomoz a DVBBS nevű produkció ügyében.

Az idei Balaton Sound feléppője volt a DVBBS kanadai formáció. A DJ testvérpár, Alex és Chris van der Hoef több lányt hívott be az öltözőjébe felépés után, ahol állítólag röviditallal kínálták rajongóikat, majd a Gina nevű partidroggal kábították el őket. Később két lányra ájultan találtak a Balaton Sound dolgozói, harmadik társuk pedig a mellékhelyiségben zokogott. Három másik lány pedig még korábban elmenekült a helyszínről.

A fesztivál szervezői a Sound hivatalos Facebook oldalán tájékoztatták a közönséget a legújabb fejleményekről, miszerint a rendőrség szexuális erőszak gyanúja miatt folytat nyomozást, ismeretlen tettes ellen:

"Az események helyszínét a rendőrség átvizsgálta, több jelenlévőt tanúként hallgatott meg. A rendőrség mai megkeresése szerint a történtek kapcsán szexuális erőszak gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folyik nyomozás.
Az elmúlt napokban rengeteg hír, vélemény és spekuláció jelent meg a sajtóban és a közösségi oldalakon az üggyel kapcsolatban, miközben a tények teljes felderítése jelenleg is folyamatban van."

A szervezők a továbbiakban nem kívánják kommentálni a történteket, de fontosnak érezték, hogy az újabb információkat megosszák a nagyközönséggel. Együttéreznek a lányokkal és mielőbbi gyógyulást kívánnak.