Szerdától már bátran vegyük ki a szabadságunkat, hiszen igazi strandidő várható, ugyanis a hét második felében megérkezik a hőség, és már éjszakára sem hűl le a levegő. Elő a napolajat! 

Szerda

Eleinte időnként megnövekszik a felhőzet, majd derült, napos idő várható. Csapadék nem valószínű. Az északi szél többnyire mérsékelt marad. Az 5-10 km/h-s átlagszél mellett 20-30 km/h-s maximális széllökésre lehet számítani. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 fok körül alakul.

Csütörtök 

Időnként megnövekszik a felhőzet, sok napsütés várható. Csapadék nem valószínű. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. Az 5-10 km/h-s átlagszél mellett 15-25 km/h-s maximális széllökésre lehet számítani. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 fok körül alakul.

Péntek 

Eleinte derült, napos idő várható, majd változóan felhős lesz az ég. Csapadék nem valószínű. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. Az 5-10 km/h-s átlagszél mellett 15-25 km/h-s maximális széllökésre lehet számítani. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 fok körül alakul.

Szombat 

Többször megnövekszik a felhőzet, több-kevesebb napsütés várható. Zápor, zivatar előfordulhat. Az 5-10 km/h-s átlagszél mellett 15-25 km/h-s maximális széllökésre lehet számítani. Zivatarok környezetében a széllökések helyenként elérhetik a 60-80 km/h-t. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 fok körül alakul.

Vasárnap 

Többször megnövekszik a felhőzet, több-kevesebb napsütés várható. Zápor, zivatar valószínű. Az 5-10 km/h-s átlagszél mellett 20-30 km/h-s maximális széllökésre lehet számítani. Zivatarok környezetében a széllökések helyenként elérhetik a 60-80 km/h-t. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 fok körül alakul.

Forrás: Origo/Időjárás