Hatalmas kár! Több tízmilliót buktak Gáspár Győziék

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
mangalicatelep Gáspár Győző kár lopás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb mangalicatelepet akart nyitni a Gáspár család. Már minden készen állt, azonban az összes berendezésnek lába kélt a nyitás előtt. Bejelentésük szerint 50 milliós a kár.

Már két működő telephelye van a családnak, de a harmadikat nem sikerült beindítani. Az összes berendezést megvásárolták, nyitásra készen állt, ám mindhiába. Minden eltűnt, mielőtt beindíthatták volna a telepet.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

"Már tavasszal nyitott volna a telep, de édesanyánk elvesztése miatt tolódott.

Két-három hónapja vettük észre, hogy a telepről minden eltűnt.

Teljesen automatizált volt, számítógéprendszerrel, automatikus tisztító-, etető-, itatógépekkel. Régi bányászotthonok is vannak a területen, oda költöztettünk egy embert, akinek se munkája, se otthona nem volt. Neki kellett volna vigyáznia mindenre. Most mit mondjak? Feljelentést tettünk" – mondta a tulajdonos, Gáspár Zsolti a Borsnak. Hozzátette,

valószínűleg sokakban felmerül a kérdés, hogy voltak-e egyáltalán berendezések, de mindenkit megnyugtatott: nem biztosítási csalásról van szó, ugyanis nem volt biztosításuk.

A rendőrség nyomozást indított az ügyben. „A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen. A kárérték pontos megállapítása jelenleg szakértők bevonásával folyamatban van" – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.