A kosárlabdázó eddig tartózkodott minden politikai megnyilvánulástól, de úgy érezte, hogy tovább nem maradhat csendben. Az Egyesült Államokban történt rendőri túlkapásokról nyilvánította ki véleményét.

Az utóbbi időben megemelkedtek a rasszista indíttatású bűncselekmények Amerikában, például a dallasi lövöldözés, amiről Beyoncé is kifejtette véleményét. Olyannyira elharapóztak az erőszakos bűncselekmények, hogy az eddig mindig tartózkodó Michael Jordan is úgy döntött, megszólal.

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Streeter Lecka

Büszke amerikaiként, olyan apaként, fekete férfiként, aki erőszakos cselekmény következtében elveszítette az apját, nagyon elkeserít, hogy a törvény emberei ölnek afro-amerikaiakat, de az is, hogy gyáván, gyűlölettől vezérelve gyilkolnak meg rendőröket. A szüleim úgy neveltek, hogy szeressem és tiszteljem az embereket, színtől, származástól függetlenül. Ez az ország jobb ennél, ezért nem maradhatok csendben" - írta Jordan közleményében, aki 1993-ban vesztette el apját. Egy útmenti pihenőhelyen, rablótámadás során lőtték le az apját.