Irány a vízpart! A hétvégén igazi strandidő lesz

Forrás: Thinkstock -
hidegfront hétvége időjárás strandidő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hétvégén meleg, napos időre számíthatunk, érdemes célba venni a vízpartokat, mert igazi strandidő lesz. Vasárnap 35-36 fok is lehet, de az esti órákban érkezik egy hidegfront, ami egy kicsit felfrissítheti a levegőt.

Szombaton időnként megnövekszik a felhőzet, sok napsütés várható. Csapadék nem valószínű. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. Az 5-10 km/h-s átlagszél mellett 20-30 km/h-s maximális széllökésre lehet számítani. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 18,

a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 fok körül alakul.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Vasárnap megnövekszik a felhőzet, sok napsütés várható. Csapadék nem valószínű. A déli szél helyenként megélénkül. Az 5-10 km/h-s átlagszél mellett 20-35 km/h-s maximális széllökésre lehet számítani. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet

32 fok lesz.

Eleinte túlnyomóan borult idő lesz, majd felszakadozik, csökken a felhőzet. Zápor, zivatar valószínű. A területi átlagban 5 mm-t meghaladó csapadék valószínűsége 30 %, 20 mm-t meghaladó csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

A 10-20 km/h-s átlagszél mellett 25-45 km/h-s maximális széllökésre lehet számítani. Zivatarok környezetében a széllökések helyenként elérhetik a 45-60 km/h-t. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 fok körül alakul – írja az Origo.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.