44 éves lett Janza Kata, az Operettszínház sztárja

Forrás: Facebook/Janza Kata -
Janza Kata Budapesti Operettszínház születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sokoldalú színésznő eleinte csupán énekhangjával varázsolta el a nagyérdeműt. Már általános iskolás éveiben tagja volt a Magyar Állami Operaház Gyermekkórusának, a színészi pályával csak később kezdett el foglalkozni.

A Magyar Állami Operaház Gyermekkórusának általános iskolás éveiben lett tagja, később pedig a Bergendy Szalonzenekar női szólistájaként tűnt fel. Több tehetségkutatón is részt vett, mielőtt színészként ismertté vált volna. A többi között szerepelt 1994-ben az Eurovíziós Dalfesztivál magyar nemzeti döntőjében.

Forrás: Facebook/Janza Kata

A színészi pályával 1996-ban kezdett el foglalkozni, 1997-ben végzett a Gór Nagy Mária Színitanodában, ekkortól kezdve lett tagja a Budapesti Operettszínháznak. Nemcsak a színpadon, a tévében is feltűnt a színésznő, például a Barátok közt című sorozatban. Szinkronszínészként is ismerhetjük, hiszen számos Disney-rajzfilm dalát énekelte: volt Jázmin hercegnő, és a Herculesből ismert múzsák énekhangja, a Szépség és a Szörnyeteg, valamint a Malacka a hős betétdalát is énekelte.

Janza Kata a magánéletét szereti titokban tartani, de azt tudjuk, hogy jelenleg se veled, se nélküled kapcsolatban él az Operettszínház művészével, Szerényi Lászlóval. Előtte kétszer is elvált, az első férje Pintér Tibor színész, rendező volt, második férje pedig Kővári László. A két házasságából egy-egy gyermeke született a ma 44 éves színésznőnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.