Az első legjobb idővel jutott a 200 pillangó keddi döntőjébe Kenderesi Tamás, a harmadik Cseh László lett.

Nincs megelégedve Cseh László az eredményével, hiába nyerte meg középdöntőben a futamát. "Szeretnék gratulálni Hosszú Katinkának a második aranyérméhez. Ami engem illet, azt hittem, ez az úszás jobb lesz, ennél sokkal jobbat kell úsznom a döntőben, mert ezzel az idővel ott nem lesz keresnivalóm. Nagyjából jó vagyok, de nem volt olyan dinamikus az úszásom, holnapra megpróbáljuk összerakni" - mondta az úszó az M4-nek.

Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Adam Pretty

A második középdöntőben Kenderesi Tamás sokáig le volt maradva Michael Phelpstől, de egy nagyszerű hajrá után az utolsó métereken megelőzte a klasszist, és megnyerte a futamot. A 19 éves Kenderesi a legjobb idővel jutott döntőbe, második Michael Phelps lett, a harmadik pedig Cseh László.

Forrás: MTI/Sóki Tamás

Egész délután azon agyaltam, hogy hogyan kellene ezt a négy hosszt leúsznom. Örülök, hogy nem jártam úgy, mint az Eb-n, és meg tudtam mutatni egy ilyen közönségnek, hogy mit tudok. Decemberben volt egy térdszalagszakadásom, ahhoz képest jól állok, nem? A sérülés után edzettem, mint az állat, nagyon boldog vagyok. A döntőben próbálom hozni a taktikámat az utolsó 50-re fókuszálok" - Idézte az Origo a fiatal úszó szavait.