Légicsapás ért egy iskolát, legalább 10 gyerek meghalt, 21 megsérült

Forrás: Thinkstock -
tragédia légicsapás Jemen
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jemenben légicsapás ért egy iskolát, legalább tíz gyerek meghalt és huszonegy megsérült. A jemeni húszik egyik vezetője a Szaúd-Arábia vezette arab katonai koalíciót okolja, ami egyelőre nem nyilatkozott az esetről.

Légicsapás ért augusztus 13-án, szombaton Jemen északi részén egy iskolát, aminek következtében legalább tíz gyerek életét vesztette, további huszonegy pedig megsebesült - adta hírül az Orvosok Határok Nélkül nevű nemzetközi segélyszervezet.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A jemeni húszik egyik vezetője a történtekért

a Szaúd-Arábia vezette arab katonai koalíciót okolja,

amely egyelőre nem nyilatkozott az esetről. Jemenben több mint egy éve háború folyik, amelyet az robbantott ki, hogy az Irán támogatását élvező síita húszik fellázadtak a nemzetközileg elismert elnök, Abed Rabbó Manszúr Hádi és kormánya ellen, száműzetésbe kényszerítve mind Hádit, mind kabinetjét.

A Szaúd-Arábia vezette arab katonai szövetség a szunnita Hádi támogatására jött létre, hogy fellépjen a síita lázadók ellen, akik Jemen északi területének nagy részét uralják, beleértve a fővárost.

A koalíció már több ezer légi támadást hajtott végre a húszik ellen,

ugyanakkor a jemeni belpolitikai káoszt kihasználó al-Kaida és az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezetek jemeni csoportjaira is igyekszik csapást mérni.

A szombati légicsapás egybeesett azzal, hogy csaknem két év óta először összehívták a húszikat támogató jemeni parlamentet. Hádi törvénytelennek minősítette a lépést, és figyelmeztetett, hogy azokat a képviselőket, akik az ülésen részt vesznek, büntetőeljárás alá fogják vonni.

Ezért visel néhány olimpiai úszó két úszósapkát: Hosszú Katinka is!http://www.life.hu/news/20160813-most-kiderult-miert-visel-nehany-olimpiai-uszo-ket-uszosapkat-hosszu-katinka-is.htmlElőször éppen Hosszú Katinka kapcsán merült fel, hogy miért visel két úszósapkát. De aztán kiderült, többen is így tesznek. News--Gyászol Hollywood! Meghalt Kenny Baker, alias R2-D2http://www.life.hu/news/20160813-meghalt-kenny-baker-az-star-warsban-r2-d2-t-alakito-szinesz.htmlHosszú betegség után 83 évesen meghalt Kenny Baker brit színész, aki az R2-D2 nevű droidot alakította a Star Wars-filmekben, írja a Guardian.News--Kapás Boglárka: "Beakasztották a nyakamba, és alig tudtam kivenni a hajamat alóla"http://www.life.hu/news/20160813-kapas-boglarka-uszonovel-keszitett-interjut-az-origo-az-olimpiai-bronzerem-utan.htmlKapás Boglárka a gyengébbik számában, a 400 gyorson elért negyedik hely után 800-on bronzérmet nyert, és az ezüstre is volt esélye, csak két tizeddel kapott ki a brit Jazmin Carlintól. Az élen Katie Ledecky végzett, majdnem 12 másodperccel Kapásék előtt, fantasztikus világcsúccsal.News--Csekkold gyorsan a számaidat, mert volt ötös a lottónhttp://www.life.hu/news/20160813-csekkold-gyorsan-az-otoslotto-szamaidat-szamaidat-mert-volt-otos-a-lotton.htmlSzombat este kisorsolták az ötös lottó eheti nyerőszámait. Egy telitalálatos szelvény volt. NewsThinkstockDráma az olimpián! Vigasztalhatatlan a cipő nélkül célba érő futónőhttp://www.life.hu/news/20160813-etenesh-diro-vigasztalhatatlan-a-cipo-nelkul-celba-ero-futono-3000-akadalyon.htmlDrámai versenyben esett ki a női 3000 méteres akadályfutás előfutamából Etenesh Diro, az etiópok olimpiai 6., világbajnoki 5. futója. News--Micsoda fotó! Ez a kisfiú előzte meg a világverő Phelpszethttp://www.life.hu/news/20160813-michael-phelps-es-olimpiai-bajnok-legyozoje-joseph-schooling-kozos-foton.htmlMint ismeretes, szingapúri Joseph Schooling nyerte a 100 méteres pillangóúszást a riói olimpián, mögötte hármas holtversenyben a Cseh László, Chad Le Clos, Michael Phelps trió lett a második. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.