Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a riói olimpia félidejében értékelte a magyarok teljesítményét. Ahogy mondta, jó magyarnak lenni Rióban.

"Régen éltem át ilyen csodálatos pillanatokat, Szász Emesének az olimpiai aranyát például megkönnyeztem" - kezdte az MOB-elnök a MOB Facebook-oldalán. "De igazából nem lehet őt kiemelni, hiszen azok a versenyzők, akik már befejezték az olimpiai szereplésüket, mind-mind kitettek magukért.Persze vannak gyengébb szereplések, vannak vesztesek is, de ettől nehéz egy olimpiai bajnokságot megnyerni, ettől nehéz egy jó helyezést elérni, és ettől van értéke az olimpiának. Összességében minden olyan pillanat, ami megdobogtatta a magyar emberek szívét, így az enyémet is, csodálatos átélt pillanat volt” - vélekedett Szöul olimpiai bajnok tornásza. 

Forrás: MTI/Bruzák Noémi

"Nagyon boldog vagyok, hogy Katinka ilyen fantasztikusan úszott, a három aranyérméhez, az ezüstérméhez gratulálok. A világ legjobb női sportolói között van egyértelműen, ezt ki kell, hogy jelentsük.Erősíti a magyar csapatot, és lendületet is adott a többieknek.Az ő aranyérmei, az úszósport és a vívás sikerei vagy az atlétikai bronzérem mind-mind azt mutatja, hogy szélesedik ez a paletta, és valóban erőt tud adni a versenyzőknek arra, hogy akkor, amikor megszólítják őket, amikor jön a küzdelem, akkor képesek legyenek jól teljesíteni” - magyarázta a MOB elnöke.

Hosszú Katinka lendületet adott az egész magyar csapatnakForrás: Facebook/Katinka Hosszu

Borkai szerint bármerre jár, és látják, hogy a magyar felirat ott van az öltözékén, odamennek hozzá, és azt mondják, a magyar csapat fantasztikus. "Ott vagyunk az élmezőnyben, jó érzés magyarnak lenni. Nagyon örülök neki, hogy ilyen jó rajtot vettünk, és bízom benne, hogy a folytatás is hasonló lesz. Emelt fővel mehetnénk már most is haza, és szerintem a magyar olimpiai csapat még több éremmel, még több helyezéssel és sikerrel utazik majd haza Rióból.”