Szakadó esőre és 70-80 kilométeres széllökésekre is számítani lehet. Tíz megyére adott ki elsőfokú riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az OMSZ előrejelzései szerint nem tartott sokáig a hétvégére visszatérő napsütés és a kellemes nyári idő. Már vasárnap késő délután is komoly mennyiségű csapadékra lehet számítani az ország északi területein, amit heves széllökések kísérhetnek majd. A Meteorológiai Szolgálat már tíz megyére adott ki elsőfokú riasztást a várható brutális esőzések és szélvihar miatt.

IllusztrációForrás: MTI/Kovács Tamás

A vasárnap késő este érkező csapadékzóna még a hétfő reggeli órákban is okot ad a zárt öltözetre, ugyanis a viharos szél mellett (60-80 km/h) akár özönvízszerű esőzésekre is lehet számítani - írja a Blikk. Rövid időn belül akár 25 milliméter csapadék is eshet.

A délutáni órákban sem csillapodik az időjárás, az Észak-Alföld és a Dunántúl nyugati, illetve középső területein viharos, 80-90 km/h feletti széllökésekre és felhőszakadásra is lehet számítani, sőt egyes területeken akár jégeső is hullhat.