Hazaért Rióból az első olimpiai aranyérem: Így köszöntötték Szilágyi Áront

Forrás: -- -
riói olimpia Szilágyi Áron RioLife2016 aranyérem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kardvívó Szilágyi Áron nem teherként, hanem inspirációként élte meg, hogy címvédőként kellett versenyeznie a Rio de Janeiró-i olimpián, ahol véleménye szerint egy dolgos, nehezen kivívott, sokszor a küzdeni tudást jobban igénylő győzelmet aratott.

A kétszeres olimpiai bajnok ezt azon a sajtótájékoztatón mondta, amelyet hazaérkezését követően, nem sokkal éjfél után adott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Szilágyi szombaton fél 12 után néhány perccel lépett ki a tranzit ajtaján, ahol több mint százan - barátok, szurkolók - várták. Az elsők között Csongrádi László, a szöuli aranyérmes kardválogatott tagja gratulált neki, majd a Vasas versenyzője néhány perc alatt több tucat autogramot osztott ki a fogadására kiérkezett vívópalántáknak - derül ki a Blikk cikkéből.

Forrás: --

Szilágyi Áron a sajtótájékoztatón kifejtette, mivel év közben nagyon sokat volt külföldön, ezért előre eldöntötte, hogy bármi is lesz Rióban az eredmény, nem várja meg az aranygépet, s ezen a napon hazajön. "Már nagyon vágytam haza" - hangsúlyozta, majd azzal folytatta, hogy most az ünneplés, a

pihenés ideje következik, mert erre eddig még nem volt módja. Újságírói kérdésre hozzáfűzte: a menyasszonyával már tervezik az esküvőt, de erre csak jövőre kerül sor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.