A világbajnok magyar kajakosról azt állítják, hogy az egyik budapesti pláza boltjából próbáltak eltulajdonítani barátnőjével együtt 3 márkás pólót. Lekerült róluk a lopásgátló, a biztonsági őrök azonban észrevették a kísérletet.

A világbajnok magyar sportoló, és kedvese a Magyarország Szépe verseny egyik döntőse lopási ügybe keveredtek. Pénteken a VIII. kerületi rendőrkapitányságon állították elő őket. Állítólag az Aréna Pláza biztonsági őrei hívták ki a rendőröket, miután észrevették, hogy a páros eltávolította három márkás pólóról a lopásgátlót. A ruhadarabok együttes értéke körülbelül 80 ezer forint.

Képünk illusztrációForrás: MTI/Mohai Balázs

A Bors megkereste a az ORFK-t, ahol a Kommunikációs Szolgálata közölte, valóban előállítottak egy párt pénteken. "Múlt pénteken 16 óra 40 perc körül egy bevásárlóközpontból bolti lopásról érkezett bejelentés a BRFK Tevékenységirányítási Központjába. A helyszínre érkező rendőröknek a biztonsági szolgálat munkatársai egy fiatal párt adtak át, akik az egyik üzletből úgy próbáltak meg több ruhaneműt eltulajdonítani, hogy azokról az áruvédelmi eszközt eltávolították. A biztonsági őrök azonban ezt észrevették, és a rendőrség kiérkezéséig a párt visszatartották. A gyanúsítottakat a VIII. kerületi rendőrkapitányságra előállították, kihallgatták, ellenük lopás gyanúja miatt eljárást indítottak" - mondta a rendőrség. A lapnak sikerült elérnie a gyanúsított D. Miklóst is. "Volt ilyen, mi sem értjük, hogy mi történt, mi is szeretnénk a végére járni, addig azonban többet nem akarok mondani" - zárta rövidre a sportoló, aki legutóbb doppingvétség miatt került a figyelem középpontjába.