Szabadnap menstruáció idejére? Kínában megcsinálták

Kína menstruáció szabadnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A menstruációs görcsöket minden nő másként éli meg: van, aki észre sem veszi, és van, akinek maga a pokol az első pár nap. Az utóbbiaknak lehet áldás a menstruációs szabadnap, amit Kínában be is vezetnek.

Csak a nők tudják, milyen borzalmas is lehet menstruációs görcsöktől szenvedve még a munkára is koncentrálni. Nagyon nehéz összpontosítani, és még inkább elfárad az ember a nap végére. Többször szóba került már, hogy járhatna a nőknek ezért egy-két nap szabadság, ezt most Kínában be is vezették.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Akiknek elviselhetetlen fájdalmat okoz a menstruáció, annyira, hogy nem tudnának tőle dolgozni, azoknak havonta két szabadnap jár a kínai Ninghszia-tartományban - adta hírül a South China Morning Post. Ez az első lépés, hogy javítsanak a nők munkahelyi helyzetén, de nem csak ezt vezették be. A szülés, szoptatás, teherbeesés, vagy házasodás miatt is tilossá válik csökkenteni a fizetésüket, vagy elbocsátani a nőket!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.