Birkózóból lett filmsztár a legjobban fizetett színész

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Ilya S. Savenok -
gázsi színész Dwayne Johnson Forbes magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A birkózóból lett filmsztár, Dwayne Johnson a legjobban kereső színész a Forbes magazin idei ranglistája szerint: a 44 éves színész Robert Downey Jr.-t váltotta a toplista élén.

Dwayne Johnson a Forbes kalkulációja szerint az elmúlt egy évben 64,5 millió dollárt (17,6 milliárd forintot) keresett, amivel jócskán megduplázta tavalyi bevételét. A sztár főleg a Központi hírszerzés című akciókomédia sikerének köszönhetően növelte vagyonát, de a Halálos iramban-sorozat nyolcadik epizódjából is származtak bevételei.

Dwayne Johnson Forrás: AFP/2015 Getty Images/Ilya S. Savenok

A magazin éves listája a hollywoodi színészek és színésznők bevételei közötti jókora különbségre is felhívja a figyelmet. A Forbes a filmcsillagok listáját egy nappal korábban tette közzé. Az elmúlt évben legtöbbet kereső színésznő 46 millió dollárral (12,6 milliárd forinttal) Jennifer Lawrence lett.
A vizsgált időszakban, 2015 júniusa és 2016 júniusa között 18 színész keresett több mint húszmillió dollárt, míg a színésznők közül csak négy vihetett haza ekkora összeget.

Bár Jackie Channek a mögöttünk álló évben nem volt nagy kasszasikere Amerikában, színészként és producerként mégis 61 millió dollárt (16,7 milliárd forintot) kapott, ami a Forbes listáján a második helyet biztosította számára. Harmadikként Matt Damon futott be 55 millió dolláros (15 milliárd forintos) bevétellel, amely főként a 2015-ben bemutatott Mentőexpedíció című űrfilmje sikeréből származott.

Tom Cruise 53 millió dollárral (14,5 milliárd forinttal) a negyedik, Johnny Depp pedig 48 millióval (13,1 milliárd forinttal) az ötödik helyet csípte el. A hatodik és hetedik sorban 43 millió dollárral (11,7 milliárd forinttal) Ben Affleck és 35 millió dollárral (9,5 milliárd forinttal) Vin Diesel neve olvasható a magazinban, amely szokás szerint a sztárok adózás és a menedzsereknek járó részesedés levonása előtti jövedelmével számolt filmjeik, tévés szerepeik és reklámszerződéseik bevételeit figyelembe véve.

Robert Downey Jr., a tavalyi első helyről a nyolcadikra csúszott vissza: 33 millió dollárt (9 milliárd forintot) keresett, akárcsak a bollywoodi sztár, Sáhruh Khán. Harrison Ford, aki a Star Wars: Az ébredő Erőben Han Solóként tért vissza a filmvászonra, 2009 óta először került a lista élmezőnyébe 15 millió dolláros (4,1 milliárd forintos) fizetési csekkjével, ami a 20. helyre volt elég.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.