Őrizetbe vették a United Airlines két pilótáját, mert a gyanú szerint ittasan akartak elindulni egy 141 utast szállító repülőgéppel.

New Yorkba indultak volna, ehelyett a rendőrségen kötöttek ki a United Airlines pilótái: az amerikai légtársaság két alkalmazottja a gyanú szerintittasan repült volna Glasgowból a célállomásra, egy 141 utast szállító géppel.

Az indulás előtti ellenőrzésen azonban kiszúrták részegségüket, így a repülő új pilótákkal, baj nélkül ért földet vasárnap reggel a New York-állambeli Newark repülőtéren.

A Boeing 777-200-as kétórás késéssel tudott felszállni (A kép illusztráció)Forrás:AFP/Christoph Schmidt

A pilóták hétfőn állhatnak bíróság elé, a United Airlines pedig azonnal jelezte, hogy felfüggesztette szolgálatukat, amíg a nyomozás le nem zárul ügyükben.

Nem ez az első eset, hogy pilóták ittasan akartak startolni Glasgow-ban: júliusban két kanadai pilóta bukott meg itt az alkoholteszten, ők 345 utassal és kilenc fős személyzettel szálltak volna fel a helyi reptérről. A két kanadait végül óvadék ellenében szabadlábra helyezték, ügyükben később dönt az illetékes bíróság, írja a BBC.