Hosszú Katinka utolérhetetlen: Nagy fölénnyel vezet a világkupa-sorozatban

úszónő Világkupa Hosszú Katinka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két állomást követően már 137 pontos az előnye Hosszú Katinkának közvetlen üldözőjével, a jamaicai Alia Atkinsonnal szemben az úszók világkupa-sorozatában.

A múlt heti nyitányon, a franciaországi Chartres-ban, majd most kedden és szerdán Berlinben egyformán hét számban győztes magyar versenyző a FINA, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség csütörtöki összegzése szerint már 258 pontnál tart.

Atkinson 121-gyel követi, a harmadik dán Jeanette Ottesennek pedig 93 pontja van. A chartres-i viadal után Hosszú még csak 53 pontos előnyben volt.

A férfiaknál a saját világrekordját 100 méter vegyesen Chartres-ban és Berlinben is megdöntő orosz Vlagyimir Morozov az éllovas 175 ponttal.

A 25 méteres medencében zajló, kilencállomásos, több mint kétmillió dollár összdíjazású sorozat következő versenyét szombaton és vasárnap Moszkvában rendezik.

A vk-pontverseny legjobbjai két állomás után:
nők:
1. HOSSZÚ KATINKA 258 pont
2. Alia Atkinson (jamaicai) 121
3. Jeanette Ottesen (dán) 93

férfiak:
1. Vlagyimir Morozov (orosz) 175 pont
2. Chad Le Clos (dél-afrikai) 123
3. Philip Heintz (német) 102

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.